Tratamente stomatologice

Bine de știut

4 motive pentru care recomandăm folosirea brackeților Damon System

Cercetătorii din ortodonţie au ajuns la concluzia că aparatele dentare autoligaturante sunt cele mai eficiente în desfăşurarea tratamentului, fiind vorba despre brackeții Damon. 

Motive pentru care recomandăm folosirea Damon System  

Conform celor mai noi statistici în domeniu, la nivelul populaţiei generale, ponderea celor care ar necesita o corecţie a poziţionării dinţilor este de aproximativ 70%, atât copii, cât şi adulţi.

Orice tratament ortodontic necesită în prealabil o vizită la medicul specialist care, pe baza examenului clinic şi cu ajutorul unor investigaţii suplimentare va stabili un diagnostic amănunţit şi un plan de tratament corespunzător. Alegerea tipului de aparat ce urmează să fie aplicat reprezintă ultima etapă înaintea începerii tratamentului ortodontic propriu-zis.

Recent, cercetătorii din ortodonţie au ajuns la concluzia că aparatele dentare autoligaturante sunt cele mai eficiente în desfăşurarea tratamentului, fiind vorba mai exact de brackeții Damon.

De ce recomandăm folosirea acestui tip de aparat dentar?

1. Este mai INTELIGENT

Spre deosebire de aparatele clasice folosite în ultimii ani, Damon System e prevăzut cu un sistem autoligaturant ce susţine arcul în bracketsi, înlocuind clasicele elastice. Astfel, arcul glisează mai uşor ducând la o scădere a presiunii aplicate pe dinţi.

2. Este mai RAPID

Cu ajutorul acestui nou concept, perioada de tratament este mult mai scurtă decât în cazul tratamentelor cu aparate convenţionale. Studii comparative între cele două au arătat o scădere cu până la 7 luni a duratei de purtare a aparatului. La aceasta se adaugă şi numărul mai scăzut de vizite la medical ortodont, întrucât activările se fac la intervale de 6 – 8 săptămâni, comparativ cu aparatele standard, la care controalele se realizează la aproximativ 4 săptămâni.

3. Este mai CONFORTABIL

Pacienţii care au apelat la această tehnică ortodontică inovatoare și care în trecut au fost purtători de aparate convenţionale au afirmat în peste 60% din cazuri că senzaţia de presiune resimţită este mult mai mică. Aceasta se întâmplă deoarece tehnica Damon permite medicului ortodont să folosească forțe mult mai uşoare pentru poziţionarea ideală a dinţilor.

4. Este mai BIOLOGIC
Damon System este un sistem mecanic unic ce permite ca forțe reduse să acţioneze complementar cu muşchii buzelor şi ai limbii, făcând din acest aparat cel mai biologic mod de a corecta poziţia dinţilor. Aşadar, cu forțe mai mici, se va obţine un rezultat mult mai bun.

Ca şi în cazurile aparatelor clasice, brackeții Damon sunt disponibili în varianta metalică, iar pentru pacienţii cu cerinţe exigente de estetică se pot folosi brackeții transparenţi din saphire (safir).

Programează-te şi tu la unul dintre medicii noștri ortodonți pentru Damon System sau alt aparat dentar, potrivit zâmbetului tău!

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe WhatsApp
Distribuie pe LinkedIn
Distribuie pe Email
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe WhatsApp
Distribuie pe LinkedIn
Distribuie pe Email

Te-ar mai putea interesa:

Bună!

Numele meu este Camelia și te voi contacta de îndată ce vei completa formularul ☺️

Programează-te

Prin intermediul acestui formular te poți programa pentru un tratament stomatologic, pentru a-ți achiziționa unul dintre abonamentele noastre sau pentru a beneficia de una dintre promoțiile noastre disponibile acum.

Whatsapp