Tratamente stomatologice

Bine de știut

5 mituri despre albirea dentară

Multe persoane apelează la tratamentele de albire dentară din dorința de a avea un zâmbet cât mai alb și sănătos, care să le permită să zâmbească cu încredere în orice situație. Există însă câteva semne de întrebare legate de acest tratament pe care specialiștii noștri le-au clarificat pentru tine.   

Albirea atacă dinții?

Există studii care arată că în timpul procedurii de albire dinții nu sunt afectați. Asociația Dentară Americană (ADA) a publicat următoarea declarație: “Albirea cu produse realizate de către producători recunoscuți și utilizate sub supravegherea medicului stomatolog, într-un timp relativ scurt, este sigură și recunoscută ca fiind cea mai eficientă metodă de deschidere a culorii dinților”.

Albirea este pentru totdeauna?

Răspunsul în acest caz este nu, deoarece nuanța dinților depinde foarte mult de stilul tău de viață. Fumatul și consumul de băuturi și alimente colorate duc la schimbarea culorii dinților. După albirea dentară este indicat să respecți igiena dentară recomandată de medicul dentist. De asemenea, recomandăm în perioada de după albire consumarea băuturilor colorate să fie făcută cu paiul.

Descoperă mai multe despre albirea dentară cu Lampa Zoom White în clipul video de mai jos:

Bicarbonatul de sodiu albește dinții?

Acesta curață petele de pe dinți, însă nu îi albește propriu-zis. Folosirea bicarbonatului de sodiu în exces sau în cantități mari poate afecta echilibrul bacterian din cavitatea bucală, motiv pentru care îți recomandăm să îl folosești cu atenție.

Albirea este indicată pentru persoanele cu sensibilitate dentară?

În cazul acesta este indicată o albire dentară “controlată”, unde tratamentul începe cu desensibilizarea dinților cu ajutorul unor paste de dinți și geluri speciale aplicate cu 2 săptămâni înainte de a se face albirea. Pentru a evita apariția efectelor secundare nedorite, se evită aplicarea de geluri cu concentrație foarte mare pentru o perioadă lungă de timp.  

Coroanele, fațetele, punțile și obturațiile dentare se albesc?

Nu se albesc, deoarece materialul din care sunt confecționate nu se modifică în timpul albirii.

Dr. Claudia Anghel


Dr. Claudia Anghel

Dacă îți dorești și tu un zâmbet alb și sănătos, programează-te pentru o consultație cu unul dintre specialiștii noștri care îți va explica detaliat în urma examinării ce tip de albire ți se potrivește! 

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe WhatsApp
Distribuie pe LinkedIn
Distribuie pe Email
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe WhatsApp
Distribuie pe LinkedIn
Distribuie pe Email

Te-ar mai putea interesa:

Bună!

Numele meu este Camelia și te voi contacta de îndată ce vei completa formularul ☺️

Programează-te

Prin intermediul acestui formular te poți programa pentru un tratament stomatologic, pentru a-ți achiziționa unul dintre abonamentele noastre sau pentru a beneficia de una dintre promoțiile noastre disponibile acum.

Whatsapp