Tratamente stomatologice

Bine de știut

Aparate dentare miofuncţionale

Specific tratamentului ortodontic în timpul danturii mixte, când dinţii permanenţi încep să erupă, aparatele miofuncţionale sunt special construite astfel încât să ajute la relaxarea musculaturii orale, determinând alinierea dinţilor şi corectând poziţia maxilarului.

În absenţa lui, obiceiurile vicioase ca respiraţia orală efectuată pe gură, deglutiţia infantilă deficitară şi interpunerea limbii între arcade, vor împiedica dezvoltarea maxilo-facială corectă şi vor îngreuna orice tratament ortodontic viitor. 

Indicaţii

Purtarea aparatului se recomandă mai ales pe durata nopţii, cu o oră înainte de culcare. De asemenea, este necesară purtarea lui în timpul în care cei mici îşi fac temele, citesc, se uită la tv, folosesc computerul, sau chiar în timp ce se joacă. La început, dinţii din faţă pot deveni dureroşi în primă fază. Acest lucru este normal, însă dacă tensiunea devine ridicată, scurtaţi timpul de purtare, crescându-l ulterior treptat. 

Recomandări pentru părinţi

  • Este foarte important să îl determinăm pe cel mic să poarte aparatul în timpul somnului chiar dacă acesta tinde să cadă din cauza obiceiurilor de interpunere a limbii între arcade sau a respiraţiei orale incorecte. În timp aceste obiceiuri vor fi corectate cu ajutorul aparatului miofuncţional.
  • Asiguraţi-vă că cel mic ţine gura închisă în majoritatea timpului în care îl poartă.
  • În momentele în care nu poartă aparatul, amintiţi-i să ţină limba într-o poziţie similară celei din timpul purtării lui;   
  • Aparatul se poartă pe o perioadă de 6-12 luni, conform recomandării medicului;
  • În cazul în care nu este posibilă purtarea pe durata întregii nopţi, măriţi intervalul de purtare în timpul zilei.

Dacă sunt respectate toate recomandările, într-un interval scurt se va putea observa o îmbunătăţire semnificativă a respiraţiei nazale şi a poziţiei întregului profil.

Programează-l pe cel mic la o consultaţie în clinică şi află cum îl putem ajuta!

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe WhatsApp
Distribuie pe LinkedIn
Distribuie pe Email
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe WhatsApp
Distribuie pe LinkedIn
Distribuie pe Email

Te-ar mai putea interesa:

Bună!

Numele meu este Camelia și te voi contacta de îndată ce vei completa formularul ☺️

Programează-te

Prin intermediul acestui formular te poți programa pentru un tratament stomatologic, pentru a-ți achiziționa unul dintre abonamentele noastre sau pentru a beneficia de una dintre promoțiile noastre disponibile acum.

Whatsapp