Tratamente stomatologice

Bine de știut

Chirurgia Ortognată

Chirurgia ortognatică este o intervenție de corectare a poziției defectuoase a maxilarului sau mandibulei, care, netratată poate provoca multiple afecțiuni în timp, de la aspectul fizic, până la ocluzie, respirație, dureri de cap sau articulații.

Când este necesară această intervenție

Creșterea și dezvoltarea mandibulei și a maxilarului încep din copilărie și continuă până la maturitate. Uneori însă, ele nu cresc în același ritm, iar această diferență afectează în timp partea estetică, sănătatea orală și chiar vorbirea. Sunt situațiile în care mandibula și maxilarul nu se aliniază și nu se întâlnesc în poziție corectă. Această procedură se recomandă atunci când tratamentul ortodontic nu este suficient.

Ce presupune procedura de chirurgie ortognatică

Chirurgia ortognatică implică intervenția asupra oaselor maxilare și așezarea lor în poziție corectă, prin rearanjarea unuia sau a mai multor părți ale acestora. Se secționează fragmente osoase din mandibulă sau maxilar, se repoziționează și apoi se mențin în unghiul corect cu ajutorul unor șuruburi și proteze de metal, atât pe parcursul osificării, dar și ulterior.

Ce beneficii are chirurgia ortognatică

  • Corectarea diferenței de poziționare a mandibulei, maxilarului sau a amândurora. Ne putem confrunta aici cu prognatismul (proeminenţa maxilarului), sau retrognatism (retragerea maxilarului);
  • Îmbunătățirea aspectului estetic al feței, prin poziționarea corectă a maxilarelor.
  • Îmbunătățirea funcției respiratorii, prin tratatea unor deformări faciale sau ale scheletului facial, care afectează căile respiratorii și modul în care aerul ajunge la plămâni.

Datorită experienţei medicilor noştri specialişti ortodonti, în cadrul clinicii pregătim pacienții pentru astfel de intervenţii si împreună cu chirurgii redăm încrederea pacienţilor şi curajul de a zâmbi. 

Dacă îți este necesară o astfel de intervenție, nu ezita să îți faci o programare pentru o consultație inițială la clinică!

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe WhatsApp
Distribuie pe LinkedIn
Distribuie pe Email
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe WhatsApp
Distribuie pe LinkedIn
Distribuie pe Email

Te-ar mai putea interesa:

Bună!

Numele meu este Camelia și te voi contacta de îndată ce vei completa formularul ☺️

Programează-te

Prin intermediul acestui formular te poți programa pentru un tratament stomatologic, pentru a-ți achiziționa unul dintre abonamentele noastre sau pentru a beneficia de una dintre promoțiile noastre disponibile acum.

Whatsapp