Tratamente stomatologice

Bine de știut

Implantul dentar – Ce este, când este indicat şi de ce? 

Implantul dentar este cea mai recomandată şi sănătoasă metodă de tratament în cazul lipsei dinților naturali. Descoperă în acest articol răspunsurile la cele mai des întâlnite întrebări legate de implantul dentar. 

Ce reprezintă un implant dentar?

Acesta este un dispozitiv medical asemănător unui şurub ce se fixează în osul maxilarului pentru a oferi suport unui dinte artificial. Este fabricat dintr-un aliaj biocompatibil al titanului cu alte metale. În el se va înșuruba bontul protetic ce va fi suportul pentru viitoarea coroană, punte sau proteză.

În ce situaţii se recomandă?

Atunci când se extrage un dinte din diferite motive, se produce un dezechilibru în felul în care mestecăm, ceea ce impune înlocuirea lui cu un dinte artificial. Acest dinte artificial se poate sprijini fie pe dinţii vecini ce sunt șlefuiţi în prealabil, dacă aceştia mai există, sau pe un implant dentar ce se fixeaza în os, asemănător rădăcinii unui dinte.

Care sunt avantajele implantului dentar?

Implantul dentar este metoda de tratament mult mai conservatoare a lipsei unui dinte, dinţii vecini fiind păstraţi în forma lor iniţială, ceea ce le menţine sănătatea pe termen lung. În al doilea rând, reprezintă uneori singura variantă de protezare fixă. În al treilea rând, rezultatul estetic este mai bun decât varianta clasică de tratament. De asemenea, implantul dentar îmbunătăţeşte vizibil masticaţia şi dicţia.

Cum se desfăşoară?

Inserarea implantului dentar se realizează sub anestezie locală, motiv pentru care intervenţia nu este deloc dureroasă. Această etapă este urmată de o perioadă de câteva luni (între 3 și 6 luni) pentru vindecare, interval în care osul se formează în jurul implantului (șurubului). După această perioadă se realizează partea protetică, care este asemănătoare procedurii clasice de confecționare a unei coroane.

Cum menținem “sănătatea” implanturilor dentare ?

Implantul dentar se integrează în adevăratul sens al cuvântului în cavitatea noastră bucală. Prin urmare, trebuie să avem grijă de el așa cum trebuie să avem grijă și de dinții naturali. Durata de viață a implanturilor este în primul rând corelată cu igiena orală și doar în mod secundar influențată de afecțiuni generale.

Respectând cu stricteţe indicaţiile medicilor specialiști, implanturile dentare își mențin funcționalitatea uneori și mai mult timp decât dinții naturali.

Dr. Ema Ilișescu


Dr. Ema Ilișescu

Te gândești la un implant dentar? Fă-ți o programare la unul dintre medicii noștri specialiști implantologi care îți vor oferi sfaturi și soluții personalizate!

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe WhatsApp
Distribuie pe LinkedIn
Distribuie pe Email
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe WhatsApp
Distribuie pe LinkedIn
Distribuie pe Email

Te-ar mai putea interesa:

Bună!

Numele meu este Camelia și te voi contacta de îndată ce vei completa formularul ☺️

Programează-te

Prin intermediul acestui formular te poți programa pentru un tratament stomatologic, pentru a-ți achiziționa unul dintre abonamentele noastre sau pentru a beneficia de una dintre promoțiile noastre disponibile acum.

Whatsapp