Tratamente stomatologice

Bine de știut

Inhalosedarea în stomatologie. Importanță și recomandări

Vizita celor mici la cabinetul medicului stomatolog este o adevărată aventură de multe ori pentru părinți. Inhalosedarea în stomatologie este o procedură ce îi face pe copii să devină relaxați în timpul actului medical, fără a simți vreun disconfort.

Ce este inhalosedarea în stomatologie?

Inhalosedarea este o metodă revoluționară prin care micul pacient intră într-o stare de relaxare. Astfel se poate realiza tratamentul stomatologic, fără ca pacientul să resimtă durere, fiind conștient pe tot parcursul actului medical.

Când este necesară inhalosedarea?

Această procedură este recomandată de oricâte ori există o stare de anxietate atât la copii cât și la adulți.

Se recomandă inhalosedarea în stomatologie atunci când:

  • Pacientul a fost traumatizat de vizite în alte cabinete stomatologice
  • Pacientul este anxios
  • Pacientul are de realizat tratamente dentare mai complexe

Inhalosedarea este o procedură sigură?

Da, este o procedură sigură pe care o utilizăm de mulți ani cu success la Crystal Dental Clinic. Pacientul este așezat pe scaunul stomatologic și i se aplică o mască nazală cu ajutorul căreia inhalează un amestec de protoxid de azot în combinație cu oxigen și care se elimină complet imediat după procedură. Rezultă un gaz ilariant care are proprietăți sedative și ușor analgezice și care induce o stare de bine și de relaxare.

Pentru că nu prezintă riscuri, este o procedură ce poate fi utilizată în intervenții repetate, de maxim 30-60 minute. Timpul de recuperare după această procedură este foarte scurt, de aproximativ 3-5 minute. Pacientul poate părăsi imediat cabinetul medicului stomatolog, neavând nicio restricție.

Inhalosedarea în stomatologie este o procedura ce face mult mai ușor de acceptat orice intervenție. De aceea, cel mai adesea se utilizează în tratamentele efectuate copiilor, dar se pretează chiar și adulților cu o toleranță scăzută la durere sau stres.

Programează următoarea intervenție stomatologică la Crystal Dental Clinic.

Specialiștii empatici vor face din consultațiile și tratamentele stomatologice, o plăcere pentru tine și copilul tău!

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe WhatsApp
Distribuie pe LinkedIn
Distribuie pe Email
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe WhatsApp
Distribuie pe LinkedIn
Distribuie pe Email

Te-ar mai putea interesa:

Bună!

Numele meu este Camelia și te voi contacta de îndată ce vei completa formularul ☺️

Programează-te

Prin intermediul acestui formular te poți programa pentru un tratament stomatologic, pentru a-ți achiziționa unul dintre abonamentele noastre sau pentru a beneficia de una dintre promoțiile noastre disponibile acum.

Whatsapp