Tratamente stomatologice

Bine de știut

Radiografia dentară – soluția optimă pentru oferirea unui diagnostic corect

În cazul în care urmează să ajungi la un stomatolog și ți se va recomanda o radiografie dentară, motivul este unul simplu. Doar în urma acestei proceduri medicul dentist îți poate oferi diagnosticul corect, urmat de tratamentul corespunzător. De multe ori, unele probleme sunt ascunse în cavitatea bucală, fie în zona gingiilor, fie în interiorul dinților.

Examinarea întregii zone bucale

Examinarea prin radiografie dentară a întregii zone bucale, ajută la identificarea și rezolvarea celor mai ascunse probleme. Soluția este, de asemenea și cea mai eficientă din întreg tratamentul stomatologic, întrucât reprezintă pasul de unde pleacă celealte proceduri.

Printre problemele care pot fi descoperite doar în urma unei radiografii dentare se numără:

 • cariile interdentare;
 • infecțiile situate la rădăcina dinților;
 • recidivele cariilor de sub obturații;
 • resorbția oaselor maxilare;
 • afecțiuni ale țesutului gingival;
 • infecții ale molarilor de minte.

Suntem conștienți că ne expunem zilnic radiațiilor. Fie că vorbim de mediul în care ne desfașurăm activitatea, fie că vorbim de gadget-urile pe care le folosim, suntem într-o măsură mai mică sau mai mare predispuși la expunerea acestora.  Tehnologia stomatologică a avansat foarte mult în ultima periodă. Aparatele cu care se fac radiografiile dentare sunt din ce în ce mai performante. Avantajul radiografiilor dentare digitale este că se fac într-un timp de expunere redus și prin intermediul unui nivel de radiații mic.

Cantitatea de radiaţii pe care o persoană o poate absorbi în corpul său se măsoară în Sievert (µSv). Radiografia dentară este la cel mai mic nivel de radiații (aproximativ 0.005 SV sau 5 µSv), comparativ cu radiografia pulmonară sau radiografia abdominală. De asemenea fumatul zilnic timp de un an introduce în interiorul corpului uman aproximativ 3500 de radiații µSv. În momentul atingerii nivelului de 100 000 de radiații µSv, echivalentul a 20 000 radiografii, poate apărea riscul dezvoltării cancerului.  

Avantajele radiografiei dentare:

 • Analiză detaliată a întregii cavități bucale;
 • Diagnosticare corectă a problemelor dentare;
 • Nivel foarte scăzut de radiații (aproximativ 0.005 SV sau 5 µSv);
 • Timp de expunere foarte scurt (mai puțin de 20 de secunde);
 • Întregul proces, până la obținerea radiografiei, durează aproximativ 5 minute.

Fiind o soluție sigură și rapidă este recomandată tuturor persoanelor care doresc să aibă o perspectivă detaliată asupra cavității lor bucale, în vedea primirii unui tratament dentar corect, din partea medicului stomatolog.

471tE5Nv 1526460820

În exemplul de față, poziția molarilor de minte poate fi văzută doar prin intermediul unei radiografii. Fiind vorba de o intervenție de o dificultate mai mare decât în cazul unei extracții simple și anume o extracție a unui molar de minte inclus, poziționat orizontal, radiografia dentară face ca lucrurile să fie mult mai clare. Astfel, doctorul stomatolog poate anticipa mai ușor cât va costa intervenția și pe ce perioadă se va întinde.

Prin urmare medicii noștri specialiști recomandă această soluție sigură și rapidă pentru obținerea unui zâmbet perfect sănătos.

Ai nevoie de o radiografie dentară? Fă-ți o programare la unul din medicii noștri specialiști care îți va oferi sfaturi și soluții personalizate.

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe WhatsApp
Distribuie pe LinkedIn
Distribuie pe Email
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe WhatsApp
Distribuie pe LinkedIn
Distribuie pe Email

Te-ar mai putea interesa:

Bună!

Numele meu este Camelia și te voi contacta de îndată ce vei completa formularul ☺️

Programează-te

Prin intermediul acestui formular te poți programa pentru un tratament stomatologic, pentru a-ți achiziționa unul dintre abonamentele noastre sau pentru a beneficia de una dintre promoțiile noastre disponibile acum.

Whatsapp