Caria dentară- cum să folosești metoda sigilării pentru prevenire

Caria dentară reprezintă distrugerea dintelui, debutând cu dizolvarea substanțelor minerale ce intră în componența acestuia. Netratată la timp, o carie dentară poate produce efecte severe, până la pierderea dintelui afectat, prin extracție dentară.

Care sunt cauzele apariției unei carii dentare

Principalul factor care produce apariția cariilor dentare este igiena orală deficitară. Apoi, alimentele bogate în zahăr sau carbohidrați contribuie semnificativ la apariția cariilor. Din cauza unei igiene dentare deficitare, se formează placa bacteriană. Aceasta este răspunzătoare de erodarea substanțelor minerale și apoi de pătrunderea microbilor în straturile inferioare ale dintelui.

Acest lucru se întâmplă din cauza plăcii bacteriene, iar în evoluția sa caria dentară poate produce efecte serioase, nefiind tratate la timp.

Caria dentară-cum o identificăm

În stadiile incipiente este destul de greu de observat o carie dentară, ele fiind sub forma unor pete mici, albe sau maronii. Stomatologul, în schimb, va observa prin inspecție atentă apariția acestora, gradul de dezvoltare, alegând modul de tratament corespunzător. Tocmai de aceea, este foarte recomandată vizita de cel puțin două ori pe an la medicul stomatolog, pentru a preveni și trata problemele generate de cariile dentare.

Folosirea sigilării în tratarea unei carii dentare

Pentru a preveni apariția cariilor dentare, medicii stomatologi aleg o metodă din ce în ce mai folosită, și anume, sigilarea. Sigilarea dentară este o metodă eficientă de prevenire a cariei, utilizată atât pentru copii, cât și pentru adulți. Această metodă constă în aplicarea unui strat subțire de sigilant dentar, pe suprafața dintelui, în șanțuri și fosete.

Astfel, sigiliul dentar acționează ca o barieră protectoare contra microbilor care duc la formarea cariilor. Odată aplicat, acest sigiliu îngroașă practic peretele de smalț al dintelui, îngreunând pătrunderea bacteriilor transformând suprafața retentivă a dintelui într-una mai netedă, pe care alimentele nu se mai pot depune.

Sigilarea dinților este o metodă non-invazivă, nedureroasă și cu rezultate pe termen mediu și lung necesitând însă verificarea periodică, la aproximativ 3 luni. Acest procedeu nu necesită șlefuire și se realizează într-un timp scurt. Cu siguranță, sigilarea dinților este o metodă extrem de eficientă care previne afectarea acestora de cariile nedorite.

Noi o recomandăm cu multă căldură pacienților noștri. În clinica noastră, dacă sunt verificate în timpul recomandat, sigiliile sunt completate în mod gratuit de către noi. Ne dorim ca fiecare pacient de-al nostru să se bucure cât mai mult posibil de o dentiție sănătoasă, fără carii. Doar cu zâmbete!

Recomandări Crystal Dental Clinic:

Programări telefonice