Care sunt consecințele unei carii netratate?

Cariile netratate sunt probleme pe care le întâlnesc cel mai adesea pacienții care nu au făcut o rutină din vizita la cabinetul medicului stomatolog. Studiile arată că jumătate din români ajung la medic când au o problemă gravă, cum ar fi carii netratate.

Lipsa simptomelor unei carii îi determină pe unii pacienți să amâne vizita la medicul stomatolog, neștiind care sunt consecințele acestei afecțiuni dentare.

Care sunt cauzele apariției cariilor?

Principala cauză a apariției cariilor este igiena neadecvată. Alimentația bogată în zaharuri favorizează apariția cariilor. În cavitatea bucală se creează un mediu acid care atacă structurile dentare. Fumatul poate fi, de asemenea, o cauză a apariției cariilor. Dacă te confrunți cu diabetul zaharat trebuie să știi că dantura ta este predispusă la carii.

Care sunt consecințele?

În cazul unei carii netratate, consecințele pot fi dureroase de cele mai multe ori. Dacă pacientul nu ajunge la timp la medicul stomatolog, situația poate evolua negativ.

O primă consecință a unei carii netratate este afectarea nervului. Ulterior această situație poate duce la necroză, cangrenă, abces sau chisturi dentare. Dacă nu este tratată corespunzător poate cauze afecțiuni mai grave și anume infecții cronice care pot duce la extracția dintelui.

Cum îți dai seama că ai carii netratate?

Chiar dacă aceste carii nu prezintă durere, îți poți da seama ca te confrunți cu aceasta afecțiune dacă întâmpini următoarele situații:

  • Respirația ta este urât mirositoare
  • Te confrunți cu sângerări gingivale în timpul periajului dentar
  • Te confrunți cu sensibilitate dentară

Programează o consultație la Crystal Dental Clinic pentru evalua situația unor carii netratate. O echipă de profesioniști este pregătită să îți ofere cele mai sigure servicii pentru ca tu să scapi de disconfort.

Recomandări Crystal Dental Clinic:

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
  • 1x Volkswagen Taigo sau
  • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
  • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice