De ce e important să descoperi cariile dentare în stadiu incipient

Cariile dentare reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale dintelui și unul dintre principalele motive pentru vizita la stomatolog. Atunci când sunt realizate vizite periodice la clinica noastră, cariile pot fi tratate în stadiu incipient. În acest mod, reduci riscul de a te confrunta cu dureri sau mai rău, cu o extracție dentară nedorită.

Cum descoperi cariile dentare în stadiu incipient

Este foarte simplu! Fă-ți programări regulate la stomatolog, de minim 2 ori pe an pentru igienizare, detartraj și control. Astfel, te asiguri că elimini placa bacteriană și tartrul în care se colectează bacteriile. Dar, cel mai important, prin controlul pe care îl realizează medicul stomatolog, acesta va observa chiar și cele mai mici carii în stadiu incipient. În acest mod, vei trata cariile dentare încă de la debut, pentru a scăpa de grija problemelor care pot apărea prin netratarea lor.

Ce se poate întâmplă dacă nu tratezi cariile dentare la timp

O carie dentară netratată la timp, poate duce chiar la o extracție dentară. Da, chiar asta se poate întâmpla după o perioadă îndelungată în care nu tratezi o carie. Atunci când evoluează, caria ajunge la dentină, iar mai apoi la pulpă și poate provoca infecție la rădăcină. Când se întâmplă acest lucru, dintele este mai greu de salvat, uneori chiar imposibil. De asemenea, pacientul se confruntă cu dureri destul de greu de suportat, sensibilitate la alimente reci sau calde, dificultate la masticație. Mai mult, dacă stadiul cariei este avansat, pacientul poate prezenta febră și frisoane, din cauza infecției.

Rezolvă problemele stomatologice la specialiștii în domeniu

Dacă ești în căutarea unei clinici stomatologice care oferă servicii la standarde internaționale, fă-ți o programare la Crystal Dental Clinic. Medicii sunt profesioniști în tot ceea ce fac și sunt pregătiți să ofere pacienților grijă, îndrumare și tratament de specialitate. Bucură-te de o dantură impecabilă și tratează cariile dentare încă de la debutul lor. Sănătatea ta este cea mai importantă, iar noi alocăm toată atenția pentru ca tu să te bucuri de o viață plină de zâmbete!

Recomandări Crystal Dental Clinic:

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
  • 1x Volkswagen Taigo sau
  • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
  • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice