Cum să îngrijești sănătatea dentară a bebelușului tău

Sănătatea dentară a bebelușului tău începe cu primele zile de viață, mult înainte ca primii dinți să apară. Păstrând gura bebelușului curată și sănătoasă, nu doar pregătești terenul pentru viitorii dinți, dar și previi potențiale probleme de sănătate. Haide să descoperim împreună pașii esențiali pentru a asigura un început sănătos pentru zâmbetul micuțului tău.

1. Începe devreme:

Deși bebelușii nu au dinți vizibili imediat după naștere, bacteriile pot începe să se acumuleze în gura lor. Folosește o cârpă moale și umedă sau un tifon curat pentru a șterge gingiile bebelușului după fiecare masă și înainte de culcare.

2. Primii dinți:

De obicei, primii dinți ai bebelușului apar între 6 și 12 luni. Începe periajul dinților folosind o periuță de dinți pentru bebeluși și o cantitate mică de pastă de dinți fără fluor, de dimensiunea unui bob de orez.

3. Folosește pasta de dinți cu fluor cu precauție:

Când copilul ajunge la vârsta de 3 ani și poate scuipa pasta de dinți, poți începe să folosești o cantitate mică de pastă de dinți cu fluor.

4. Evită băuturile dulci:

Chiar dacă pare tentant să-i dai bebelușului sucuri sau băuturi dulci, acestea pot contribui la apariția cariilor. Apa și laptele sunt cele mai bune alegeri.

5. Fii atent la „cariile de biberon”:

Dacă bebelușul tău doarme cu biberonul, asigură-te că acesta conține doar apă. Laptele sau sucurile pot cauza carii atunci când rămân pe dinții bebelușului pe parcursul nopții.

6. Prima vizită la dentist:

Recomandarea generală este ca prima vizită la dentist să aibă loc în momentul apariției primului dinte sau cel târziu la primul an de viață al bebelușului.

7. Folosește suzete cu precauție:

Dacă alegi să folosești o suzetă, asigură-te că este una ortodontică. Evită să o îndulcești sau să o introduci în băuturi dulci.

8. Monitorizează obiceiurile de supt:

Sugerea degetului sau a suzetei poate fi reconfortantă pentru bebeluși, dar dacă obiceiul persistă prea mult, poate afecta dezvoltarea corectă a dinților și a maxilarelor.

Îngrijirea sănătății orale a bebelușului tău necesită atenție, dedicare și, uneori, multă răbdare. Cu cât introduci mai devreme obiceiuri sănătoase, cu atât vei pune bazele unui zâmbet sănătos și frumos pe termen lung.

Recomandări Crystal Dental Clinic:

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
  • 1x Volkswagen Taigo sau
  • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
  • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice