Erupția dentară precoce este una dintre tulburările erupției dentare și reprezintă un motiv de îngrijorare pentru părinți.
Erupția dentară are loc de obicei în jurul vârstei de 6 luni și se termină la 2 ani și jumătate. La această vârstă copilului îi apar dinții de lapte, numiți și dinți temporari sau căzători. În dentiția de lapte nu există premolari ci doar incisivi, canini și molari.
Ce este erupția dentară precoce
Erupția dentară precoce se referă la apariția anticipată a dinților, mai devreme de vârsta de 6 luni. La unii copii pot apărea primii dințișorii chiar și de la vârsta de 3-4 luni. Această tulburare se poate manifesta din cauza mai multor factori. Printre aceștia putem enumera: factori de mediu, tulburări endocrine, boli febrile.
Care sunt semnele erupției dentare precoce?
Atunci când apar dinții de lapte, apar câteva simptome pe care le manifestă cel mic, astfel încât părintele să îți dea seama că urmează această perioadă. Erupția dentară precoce, dar și o erupție dentară normală se manifestă prin:
- Gingii inflamate și dureroase – ceea ce conduce la o stare de nervozitate și agitație a celui mic
- Nevoia de a mesteca diverse obiecte tari
- Insomnie
- Lipsa poftei de mâncare
- Ușoară stare febrilă
- Nevoia constantă de a introduce degetele în gură
Este erupția dentară precoce îngrijorătoare?
Eruptia dentară precoce este semnul unei calcifieri accelerate a dinților, tocmai de aceea se recomandă ca atunci când apare această problemă să se facă o vizită în cabinetul medicului stomatolog. Specialiștii Crystal Dental Clinic se vor ocupa cu grijă și dedicare de orice problemă stomatologică pe care o întâmpină cei mici. De asemenea, medicii sunt înarmați cu blândețe și răbdare pentru a oferi toate informațiile necesare. Stomatologia dedicată copiilor este unul dintre aspectele esențiale ale clinicii dentare Crystal Dental Clinic.
Realizează și tu o programare și vino cu micuțul tău la medic. Te vei bucura de cele mai noi tehnologii, ideale pentru copiii foarte mici.