Importanța unei igiene orale adecvate după tratamentele cosmetice

Dacă ai investit în tratamente cosmetice pentru a-ți îmbunătăți aspectul zâmbetului, probabil îți dorești ca rezultatele să dureze cât mai mult timp. Iar cheia pentru a menține acele rezultate frumoase este o igienă dentară corespunzătoare. Hai să vedem de ce este atât de importantă și cum să te îngrijești corect după tratamentele cosmetice.

Tratamentele cosmetice și necesitatea unei îngrijiri speciale

Fie că ai optat pentru fațete dentare, albire, coroane, implanturi sau orice altă procedură estetică, aceste tratamente reprezintă o investiție semnificativă. Și, la fel ca orice altă investiție, ele trebuie protejate.

Beneficiile unei igiene orale adecvate după tratamentele cosmetice:

 • Durabilitate: O igienă dentară corespunzătoare poate prelungi durata de viață a tratamentului tău cosmetic. De exemplu, fațetele pot dura mult mai mult dacă sunt îngrijite corespunzător.
 • Prevenirea complicațiilor: Neglijarea igienei orale poate duce la probleme precum carii sub fațete sau inflamația gingiilor în jurul unui implant.
 • Estetică: Pentru a menține strălucirea și aspectul dinților albiți, este esențial să previi acumularea de tartru sau formarea de pete.

Sfaturi pentru îngrijirea post-tratament cosmetic:

 • Periaj regulat: Periaza-ți dinții de cel puțin două ori pe zi, folosind o pastă de dinți de calitate și o periuță cu peri moi pentru a evita abrazarea sau zgârierea suprafețelor tratate.
 • Folosește ața dentară: Ața dentară nu doar că previne cariile dintre dinți, dar ajută și la menținerea sănătății gingiilor, evitând complicații precum gingivita.
 • Evită alimentele dure sau lipicioase: Dacă ai fațete sau coroane, ar fi bine să eviți alimentele care pot cauza fisurări sau descimentări.
 • Renunță la obiceiuri dăunătoare: Fumatul, mestecatul de gheață sau deschiderea sticlelor cu dinții pot afecta sau deteriora lucrările dentare.
 • Vizite regulate la dentist: Pe lângă rutina zilnică, este crucial să faci controale periodice la dentist pentru curățări profesionale și pentru a te asigura că totul este în regulă.

Tratamentele cosmetice sunt o minunată oportunitate de a-ți revigora zâmbetul, dar pentru a te bucura de rezultatele lor pe termen lung, este esențial să adopți o igienă dentară riguroasă. Așadar, nu uita: zâmbetul tău este ca un tablou valoros – merită toată îngrijirea și atenția!

Și dacă ai nevoie de mai multe sfaturi sau de o consultație de rutină, nu ezita să ne vizitezi la Crystal Dental Clinic. Suntem aici pentru a te ajuta să îți păstrezi zâmbetul perfect!

Recomandări Crystal Dental Clinic:

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
 • 1x Volkswagen Taigo sau
 • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
 • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice