Implantul dentar

Ai pierdut unul sau mai mulți dinți naturali? Îți este afectată atât încrederea, din motive estetice dar și masticația și desigur, confortul general?

Acum poți rezolva toate aceste neplăceri optând pentru un implant dentar!

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este cea mai recomandată şi sănătoasă metodă de tratament în cazul lipsei dinților naturali. Implantul dentar este durabil și biocompatibil cu organismul. Acesta înlocuiește cu succes dinții absenţi, dar poate fi folosit și pentru a sprijini punțile dentare, protezele totale sau protezele parțiale.

Implantul dentar este alcătuit din:

• O piesă de titan (asemănătoare unui șurub), care înlocuieşte rădăcina naturală a dintelui lipsă; 

• Bontul protetic și coroana, puntea sau proteza ce se atașează la final, pentru a înlocui dintele lipsă.

Cum se desfășoară interventia?

Inserarea piesei de titan se realizează sub anestezie, motiv pentru care intervenţia nu este deloc dureroasă. Această etapă este urmată de o perioadă de câteva luni (între 3 și 6 luni) pentru vindecare, cunoscută și sub numele de perioadă de osteo-integrare, respectiv formarea osului în jurul implantului (șurubului). La finalul acestei perioade se atașează coroana, puntea sau proteza, tratament non-chirurgical și nedureros, dar care la final va asigura o dantură completă, un aspect estetic frumos și mai ales, sănătos.

De asemenea, în cadrul intervenţiilor, medicii noștri utilizează cele mai performante tehnicii şi tehnologii- PRGF Endoret, laser- pentru ca vindecarea să fie cât mai rapidă.

Avantaje

Implanturile dentare sunt recomandate pentru restabilirea și îmbunătățirea masticației și a vorbirii, celor care și-au pierdut unul sau mai mulți dinți naturali. Este mult mai confortabil pentru pacient, iar aspectul este unul perfect natural. În plus, nu se intervine asupra integrității dinților vecini, ca urmare a faptului că nu sunt implicați în viitoarea lucrare protetică.

De asemenea, se elimină presiunea exercitată asupra dinților sănătoși rămăși sau asupra gingiilor, stopând totodată resorbția osului maxilar.

Există complicații?

Nu există complicații, singurul disconfort pe care îl puteți simți este unul local, după dispariția efectului anesteziei sau o ușoară inflamare, cu risc minim de infecții, specific oricărei intervenții chirurgicale. Ele se elimină cu antiinflamatoare și antibiotic.

Materialele din care se confecționează implanturile dentare sunt biocompatibile, motiv pentru care nu există riscul de a fi respinse de organism, ci se integrează rapid și fără complicații. Singurele cazuri în care pot fi respinse sunt acelea în care există alergii la obiectele de metal sau dacă întâmpinăm o igiena orală precară. 

Cât durează?

Implanturile dentare pot fi folosite la orice vârstă, după încheierea perioadei de creștere a oaselor maxilare, iar durata lor diferă de la persoană la alta și depinde foarte mult de atenţia pe care o acordăm igienei orale şi de materialele folosite.

De aceea vă recomandăm să alegeți materiale de înaltă calitate și să respectaţi cu stricteţe indicaţiile medicilor noştri specialişti implantologi. Astfel, implanturile pot dura chiar şi întreaga viaţă. 

Programează-te şi tu la o consultaţie de specialitate şi află cum te putem ajuta! 

Recomandări Crystal Dental Clinic:

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
  • 1x Volkswagen Taigo sau
  • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
  • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice