Importanța activităților fizice în menținerea sănătății generale și orale

Știm cu toții că mișcarea este esențială pentru sănătatea noastră generală. Dar ai fi surprins să afli că există o legătură directă între activitatea fizică și sănătatea dentară? Să aruncăm o privire asupra acestei conexiuni fascinante!

1. Reducerea inflamației

Activitatea fizică regulată poate reduce inflamația în organism. Acest lucru nu numai că previne afecțiuni cronice, dar ajută și la reducerea riscului de boli gingivale, care sunt de asemenea legate de inflamație.

2. Stimularea salivei

Exercițiile fizice, în special cele care cresc ritmul cardiac, pot stimula fluxul salivar. Cum am menționat anterior, saliva este esențială pentru curățarea gurii și protejarea împotriva cariilor.

3. Menținerea greutății ideale

Prin activitate fizică, te poți menține într-o formă bună și poți preveni obezitatea. Obezitatea a fost legată de multe afecțiuni de sănătate, inclusiv de boala gingivală.

4. Reducerea stresului

Mișcarea, în special exercițiile aerobice, sunt cunoscute pentru abilitatea lor de a reduce stresul și anxietatea. Un nivel redus de stres poate duce la o mai bună igienă dentară și la o reducere a afecțiunilor legate de stres, cum ar fi bruxismul (scrâșnirea dinților).

5. Oase puternice

Activitățile care presupun suport de greutate, cum ar fi mersul pe jos sau alergarea, pot ajuta la fortificarea oaselor, inclusiv a maxilarelor, care susțin dinții noștri.

Sfaturi pentru a încorpora mișcarea în rutina ta:

a. Vizează cel puțin 150 de minute de activitate moderată pe săptămână. b. Găsește activități care îți plac. Pot fi mersul pe jos, yoga, înotul sau dansul. c. Integrează mișcarea în rutina zilnică: folosește scările, mergi pe jos la magazin sau fă pauze active. d. Nu uita de hidratare! Bea multă apă înainte, în timpul și după exerciții. Sănătatea dentară și cea generală sunt strâns legate, iar activitatea fizică regulată poate avea beneficii semnificative pentru ambele. Pe lângă exerciții, nu uita să păstrezi o igienă dentară corespunzătoare și să vizitezi dentistul regulat. La Crystal Dental Clinic, suntem gata să îți oferim cele mai bune sfaturi și tratamente pentru a-ți păstra zâmbetul strălucitor.

Recomandări Crystal Dental Clinic:

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
  • 1x Volkswagen Taigo sau
  • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
  • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice