Importanța sănătății dentare la vârsta a treia

În timp ce avansăm în vârstă, ne confruntăm cu noi provocări în ceea ce privește sănătatea. Deși multe persoane se concentrează pe probleme precum tensiunea arterială, colesterolul sau artrita, sănătatea dentară este adesea neglijată. Cu toate acestea, menținerea sănătății dentare este crucială, mai ales la vârsta a treia și înaintată.

1. Conexiunea dintre sănătatea dentară și sănătatea generală

La vârsta a treia și înaintată, problemele dentare pot fi indicatori ai altor afecțiuni medicale, precum diabetul, afecțiunile cardiace și osteoporoza. De asemenea, anumite medicamente pot avea efecte secundare ce afectează sănătatea dentară. Dintre aceste efecte amintim gura uscată, care crește riscul de carii.

2. Pierderea dinților

Pierderea dinților nu este un proces natural al îmbătrânirii. Cu o îngrijire adecvată, dintii tăi pot dura toată viața. Dantura incompletă poate influența negativ capacitatea de a mesteca corespunzător și de a menține o dietă echilibrată.

3. Boli ale gingiilor

Riscul de a dezvolta boli ale gingiilor crește odată cu vârsta. Aceste afecțiuni pot duce la dureri, sângerări, pierderea dinților și pot afecta starea generală de sănătate.

4. Prevenția este cheia

Chiar și dacă ai purtat proteză dentară sau ai avut probleme dentare, vizitele regulate la dentist sunt esențiale. Curățările profesionale, examinările și recomandările personalizate pot preveni complicațiile.

5. Sfaturi pentru îngrijirea dentară la vârsta a treia

  • Periază-ți dinții de două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor.
  • Folosește ața dentară zilnic.
  • Clătește-ți gura cu o soluție antiseptică.
  • Discută cu medicul despre medicamentele pe care le iei și posibilele lor efecte asupra sănătății orale.
  • Mănâncă o dietă echilibrată și limitează gustările dintre mese.
  • Evită alcoolul și tutunul.
  • Vizitează regulat dentistul.

La vârsta a treia , o sănătate dentară adecvată poate fi diferența dintre a te bucura de o calitate bună a vieții sau a te confrunta cu dureri și complicații. Pentru a rămâne activi, sănătoși și pentru a menține un zâmbet strălucitor, este esențial să acordăm atenție dinților și gingiilor noastre, indiferent de vârstă.

Recomandări Crystal Dental Clinic:

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
  • 1x Volkswagen Taigo sau
  • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
  • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice