Informare COVID-19

Dantură fixă intr-o zi

PROTOCOL anti COVID-19

Crystal Dental Clinic monitorizează constant evoluţia răspândirii virusului COVID-19 pe teritoriul României.

Prioritatea noastră este protejarea siguranței și a stării de sănătate a cadrelor medicale, a pacienților și a personalului administrativ al clinicii, dar și a persoanelor fizice și juridice cu care Crystal Dental Clinic are raporturi de colaborare. În acest scop, adoptăm măsuri informate și responsabile care vin din partea autorităților, pentru a limita răspândirea COVID-19.

Colegii din departamentele medicale asigură buna funcţionare a clinicii noastre, prin măsuri adecvate pentru a proteja sănătatea paciențior cu care intrăm în contact.

În acest sens, am implementat 3 noi filtre pentru siguranța tuturor persoanelor care tranzitează clinica.

  1. Triajul telefonic – avem grijă ca toate informațiile să fie complete și corecte. Tocmai de aceea, personalul din recepție a fost instruit să ofere cea mai bună soluție încă de la discuția telefonică.
  2. Pavilionul de triaj la clinică – siguranța pacientului este cea mai importantă! Imediat după ce acesta va ajunge la clinică, va fi rugat să poarte mănuși, mască și botoși, aceștia din urmă fiind puși la dispoziție de noi. Masca și mănușile, în cazul în care pacientul nu are, i se vor oferi de către noi.
  3. Monitorizare pacient – se va completa o declarație pe proprie răspundere și se va lua temperatura corporală a fiecărui pacient.

Suntem pregătiți să oferim pacienților noștri cea mai bună și sigură experiență stomatologică. Pentru noi, normele de dezinfecție și igienă sunt la cele mai înalte standarde. De aceea, respectăm cu strictețe recomandările care vin din partea autorităților.

Pe lângă acestea, am lucrat și la:

  • Achiziționarea echipamentelor speciale de protecție atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienții noștri.
  • Achiziționarea dezinfectantelor și soluțiilor necesare dezinfectării clinicii.
  • Crearea punctului de triaj din clinică și perfecționarea personalului clinicii.

Lucrând într-o clinică cu 10 cabinete, dispusă pe 3 etaje, contactul fizic între pacienți va fi inexistent. În clinică, în același timp, vor fi 3 pacienți. Câte unul pe fiecare etaj al clinicii. Faptul că avem 10 cabinete stomatologice, ne permite să dezinfectăm cabinetul folosit în timp ce lucrăm la următorul pacient. Siguranța acestuia nefiind pusă în pericol în tot acest timp.

Informații Utile COVID-19

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)
 
Ce sunt coronavirusurile?
Coronavirusurile fac parte dintr-o familie de virusuri care determină infecţii la om şi animale, inclusiv la păsări şi mamifere cum ar fi cămilele, câinii, liliecii. Coronavirusurile pot determina zoonoze, boli care se transmit de la animal la om. Aceste virusuri pot determina la om de la o răceală comună, la unele mai severe și chiar boli respiratorii fatale, precum Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV) și Sindromul Respirator Acut Sever (SARS).
 
Cum se transmit?
Se presupune că transmiterea este similară cu cea a MERS-CoV şi SARS, pe cale respiratorie, prin picaturi de secreţie, produse când o persoană infectată tuşeşte sau strănută. Transmiterea este posibilă şi când are loc contactul direct cu fluidele (sânge, materii fecale, urină, salivă, spermă) de la o persoană infectată. Este considerată şi transmiterea de la animale la om prin contactul cu animale bolnave sau cu produse de la acestea, de aceea se recomandă evitarea contactului cu animale bolnave şi aplicarea măsurilor generale legate de manipularea animalelor şi produselor de la acestea, prepararea alimentelor.
 
Care sunt simptomele?
Infecțiile umane cu coronavirusurile comune sunt mai mult asimptomatice sau cu simptome clinice medii, semănând cu o răceală comună (tuse, febră, nas înfundat, etc.), însa au fost observate infecții severe și chiar fatale. Aceste virusuri sunt capabile să cauzeze la om infecții ale tractului respirator inferior, inclusiv pneumonii. Simptomele pentru infecţia cu SARS-CoV-2 observate până acum au fost: febră, tuse, dificultate în respiraţie (dispnee).
 
Care sunt opțiunile de tratament?
Nu există un tratament specific (antiviral), de aceea se tratează simptomatic, în funcție de starea pacientului. Tratamentul de susținere (de exemplu oxigenoterapie, administrarea de lichide și tratament empiric) pentru persoanele infectate, poate fi foarte eficace.
 
Ce trebuie făcut?
Elemente comportamentale care trebuie urmate:
  1. Spălați-vă mâinile de multe ori;
  2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
  3. Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
  4. Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
  5. Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
  6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
  7. Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
  8. Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
  9. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
  10. Animalele de companie nu transmit coronavirus.
 
UTILIZAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE – ajută și limitează  răspândirea virusului dar trebuie să fie folosită împreună cu celelalte măsuri de igienă printre care spălarea mâinilor pentru cel puțin 20 de secunde. Nu este necesar a se  folosi măști de protecție suprapuse una peste alta.
 
Surse:
Ministerul Sănătății – http://www.ms.ro/
CNSCBT – https://www.cnscbt.ro/
Programări telefonice