Importanța sănătății dentare în timpul sarcinii și alăptării

Sarcina și alăptarea sunt perioade speciale în viața oricărei femei, momente de bucurie, dar și de responsabilitate crescută. În acest timp, sănătatea dentară nu ar trebui trecută în plan secund, fiindcă poate influența atât starea ta, cât și dezvoltarea micuțului tău. Haideți să descoperim de ce este atât de esențială îngrijirea dentară în aceste etape!

1. Modificări hormonale și sănătatea gingiilor

  • Sarcina aduce cu ea fluctuații hormonale care pot duce la o afecțiune numită „gingivită de sarcină”. Este important să fii atentă la semnele acesteia, cum ar fi gingii roșii, umflate sau care sângerează.

2. Dieta echilibrată = dinți sănătoși

  • Nutrienții pe care îi consumi nu numai că sprijină dezvoltarea fetală, dar contribuie și la sănătatea dinților și gingiilor tale. Asigură-te că ai o dietă bogată în calciu, fosfor și vitamine esențiale.

3. Efectul refluxului acid

  • Multe femei însărcinate experimentează arsuri stomacale sau reflux acid. Acidul gastric poate eroda smalțul dinților, deci clătește-ți gura cu apă după un episod de reflux.

4. Alăptarea și sănătatea dentară a bebelușului

  • Deși alăptarea oferă numeroase beneficii, este important să începi igiena dentară a bebelușului imediat după naștere, ștergând gingiile cu o pânză umedă.

5. Programări regulate la dentist

  • Continuă să faci vizite regulate la dentist în timpul sarcinii și alăptării. Informează medicul dentist despre starea ta, astfel încât să primești îngrijirea adecvată.

6. Atenție la medicamente

  • Dacă ai nevoie de tratament stomatologic în timpul sarcinii, discută cu medicul dentist despre medicamentele și anestezicele sigure.

Sarcina și alăptarea pot aduce multe schimbări în corpul tău, inclusiv la nivelul sănătății orale. Prin adoptarea unei rutine adecvate și prin vizite regulate la dentist, te asiguri că atât tu, cât și bebelușul tău beneficiați de un start sănătos în viață.

Și pentru orice sfat sau îndrumare legată de sănătatea dentară în aceste perioade speciale, te invităm la Crystal Dental Clinic. Echipa noastră de profesioniști este gata să te sprijine pe parcursul acestei minunate călătorii!

Recomandări Crystal Dental Clinic:

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
  • 1x Volkswagen Taigo sau
  • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
  • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice