Stomatologie copii: sigilii dentare

Alege sigilii dentare dacă și tu ești de părere că zâmbetul copilului tău este de neprețuit. De ce sunt acestea necesare și care sunt avantajele lor? Vei afla în cele ce urmează.

Cu toții știm că periajul dinților nu este momentul cel mai plăcut de copii. Oricât de mult ne-am da silința să îi deprindem cu acest obicei sănătos, uneori putem întâmpina și situații mai puțin plăcute. Apariția cariilor vine, cel mai adesea, cu disconfort pentru micuți. Pentru a evita astfel de situații, alegerea de sigilii dentare este una foarte potrivită.

De ce sunt necesare aceste sigilii dentare?

Nici cel mai riguros periaj dentar nu poate îndepărta în totalitate resturile alimentare din șanțuri și fosete. În timp, acestea determină scăderea rezistenței smalțului, iar apariția cariilor poate fi următorul pas.

Atunci când alegi sigilii dentare pentru copilul tău, previi apariția problemelor stomatologice cu ajutor unei intervenții total neinvazive.

Cum se realizează procesul de sigilare a dinților?

Aplicarea de sigilii dentare constă într-o manoperă noninvazivă de periaj dentar profesional, urmată de aplicarea unei substanțe asemănătoare celei folosite în plombe, în strat lichid foarte subțire. Aceasta va acoperi șanțurile, fosetele și suprafețele ocluzate, pentru a le sigila. Materialul aplicat este întărit ulterior cu ajutorul ultravioletelor.

De la ce vârstă pot fi utilizate sigilii dentare?

Această metodă eficientă de a preveni cariile poate fi utilizată la copii începând cu vârsta de 3-4 ani, când erupția dinților de lapte a fost finalizată iar copilul este cooperant.

Pentru a sigila dinții permanenți se poate utiliza această tehnică începând cu vârsta de 6-7 ani. Procedeul va începe cu sigilarea primilor molari permanenți. În intervalul 11-13 ani se pot utiliza sigilii dentare pentru restul dinților copilului.

Este necesară monitorizarea periodică a acestor sigilii pentru a ne asigura de eficiența acestora și pentru retușurile ce pot fi necesare în timp datorate uzurii.

Atunci când optezi pentru sigilii dentare oferi copilului tău cea mai bună modalitate de prevenție a cariei dentare. Crystal Dental Clinic îți vine în pentru a-i oferi copilului tău un zâmbet frumos zi de zi.

 

Recomandări Crystal Dental Clinic:

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
  • 1x Volkswagen Taigo sau
  • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
  • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice