Tehnica unui periaj corect

Cel mai simplu şi totodată cel mai important pas pentru păstrarea sănătăţii orale este reprezentat de periajul dentar. Recomandat a se efectua de minimum două ori/zi, acesta trebuie realizat uşor, cu mişcări line, acordând o atenţie specială gingiilor, zonelor din spatele dinţilor, celor plombate şi altor zone restaurate. Este necesar ca periajul dentar să fie concentrat pe fiecare secţiune: exterioară, interioară, cât şi pe zona de masticaţie, ori pe suprafaţa limbii (pentru o respiraţie plăcută).

1. Curățarea suprafeței exterioare a dinților de sus, apoi a dinţilor de jos

Fixați periuța la un unghi de 45° pe dinți și periați cu mișcări scurte și circulare suprafețele exterioare, având grijă să curățați și șanțul gingival.

2. Curățarea suprafeței interioare a dinților din spate

Fixați periuța pe suprafața interioară a dinților și periați cu mișcări circulare dinspre gingie spre suprafața de mestecat.

3. Curățarea suprafeței interioare a dinților din față

Fixați periuţa pe suprafața interioară a dinților și periați cu mișcări scurte, dinspre gingie, folosind perii din vârful periuței.

4. Curățarea suprafețelor folosite pentru masticație a premolarilor și molarilor

Periați cu mișcări înainte-înapoi, folosind perii din vârful periuței pentru a ajunge în zonele greu accesibile.

5. Curățarea limbii timp de zece secunde, dimineața și seara.

Curățaţi suprafața limbii cu mișcări dinspre spate spre varful limbii. Astfel, prin înlăturarea bacteriilor, veți elimina respirația urât mirositoare.

6. Folosirea unui curățător special pentru limbă sau a unei periuțe de dinți prevăzute cu inserție specială pentru această zonă.

7. Ața dentară

Se recomandă trecerea cu grijă a aței prin spațiul interdentar și curăţarea fiecărei suprafețe dentare dinspre gingie spre marginea dintelui, pentru a îndepărta resturile alimentare și placa bacteriană din aceste zone.

8. Periuța interdentară

Folosiți o periuță interdentară în cazul în care aveți spații între dinți care nu permit o curățare eficientă cu periuța obişnuită, ori dacă purtați aparat ortodontic fix.

9. Apă de gură

După realizarea periajului, clătiți cu apa de gură recomandată de medicul dvs. sau utilizaţi-o împreuna cu un duș bucal.

În funcție de particularitățile afecțiunii dumneavoastră, în clinica noastră medicul sau asistentul igienist vă va recomanda o tehnică de periaj personalizată, astfel încât să vă bucuraţi de o sănătate orală cât mai bună.

Recomandări Crystal Dental Clinic:

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
  • 1x Volkswagen Taigo sau
  • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
  • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice