Tehnologii moderne în stomatologie: beneficii și evoluții

Stomatologia a parcurs un drum impresionant în ultimele decenii. Avansurile tehnologice au revoluționat modul în care ne abordăm sănătatea dentară, oferind tratamente mai eficiente, mai rapide și mai puțin invazive. Haideți să aruncăm o privire asupra unora dintre aceste tehnologii și beneficiile lor.

1. Imagistica 3D și radiografia digitală

În locul radiografiilor tradiționale, radiografiile digitale oferă imagini de înaltă calitate cu o expunere la radiații mult redusă. Imagistica 3D, precum CBCT, permite medicilor să vizualizeze structuri orale în detaliu tridimensional, esențial pentru planificarea precisă a intervențiilor.

2. Tehnologia laserului dentar

Laserul dentar poate fi folosit pentru o serie de proceduri, de la albirea dinților până la tratamentul afecțiunilor gingivale. Această tehnică este mai puțin invazivă, reduce sângerarea și accelerează vindecarea.

3. Imprimarea 3D și CAD/CAM

Aceste tehnologii permit realizarea rapidă a coroanelor, punților, fațetelor și altor restaurări dentare direct în clinică, reducând necesitatea mai multor vizite.

4. Alignerele transparente

Sisteme precum Spark folosesc tehnologia avansată pentru a crea serii de alignere transparente care redresează dinții fără nevoia de aparate tradiționale.

5. Sisteme de navigare și chirurgie ghidată

În implantologia dentară, aceste sisteme permit o precizie incredibilă, asigurându-se că implantul este plasat în locația optimă și în siguranță.

Prin intermediul aplicațiilor și platformelor online, pacienții pot acum consulta medicii stomatologi la distanță, ceea ce este extrem de util pentru sfaturi sau urgențe.

Tehnologia în stomatologie nu doar îmbunătățește precizia și eficiența tratamentelor, ci și experiența pacienților, făcând procedurile mai confortabile și mai convenabile. Echipa noastră de la Crystal Dental Clinic se mândrește cu aderarea la cele mai noi inovații, asigurându-se că beneficiezi de cea mai avansată îngrijire dentară disponibilă.

Recomandări Crystal Dental Clinic:

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
  • 1x Volkswagen Taigo sau
  • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
  • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice