Tratamente stomatologice

Tehnologii

Sedare profundă

Teamă de durere sau reflex de vomă?

Probabil că unul dintre motivele pentru care nu “calcăm pragul cabinetului stomatologic” este teama de durere sau de injecții, corect!?

Clinica Crystal Dental Clinic vine în întâmpinarea pacienților care suferă de teamă sau anxietate la stomatolog, oferindu-le posibilitatea de a opta pentru o procedură de sedare moderată. Sedarea este diferită de anestezie prin faptul că nu se adresează înlăturării durerii, ci eliminării stresului și anxietății produse de stomatolog.

Pacienţii se relaxează, iar după trecerea efectului sedării cei mai mulţi dintre aceştia nu își mai amintesc procedura stomatologică. De asemenea, este foarte eficientă în cazul pacienţilor cu reflex de vomă, diminuându-se percepţia tactilă. Aceştia nu vor mai simţi nicio atingere în interiorul cavităţii bucale.

Clinica noastră deține:

  • Aviz administrare Propofol și toate substanțele folosite în timpul intervenției de Sedare Profundă (Autorizație eliberată de Ministerul Sănătății – Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale Nr. 167 Msp/2017);
  • Aparat de Anestezie Generală – GE Anesthesia Machine 9100c NXT;
Z87i4RSr 1581775809
  • Laringoscop, defibrilator și pulsoximetru;
  • Monitorizare funcții vitale în timpul intervenției;
  • Medic ATI.

Cui îi este recomandată sedarea stomatologică?

Copiilor şi adulţilor în egală masură, care se confruntă cu:

1. anxietate la stomatolog;

2. reflex accentuat de vomă;
3. sensibilitate dentară;
4. dificultăți la anestezie;
5. probleme stomatologice complexe;
6. teamă de ace;
7. timp limitat pentru lucrări dentare complete;
8. experiențe stomatologice traumatizante;
9. dificultatea în controlarea mișcărilor.


Sedarea poate fi de mai multe tipuri:

1. Ușoară
2. Medie
3. Profundă
4. Totală.

Primele două tipuri de sedare sunt asemănătoare stării uşor euforice induse de alcool, pacientul este conştient şi poate executa instrucţiunile stomatologului, însă are corpul amorţit. Sedarea conștientă ajută la relaxarea pacientului în timpul unei proceduri stomatologice. Medicul dentist poate administra un agent anti-anxietate sau sedativ în combinaţie cu un anestezic local pentru durere. 

În timpul desfăşurării procedurii pacientul rămâne calm însă este conştient, raţional şi răspunde la stimuli. Aceasta este deosebit de utilă în cazul pacienţilor care suferă de anxietate, copiilor necooperanţi; se poate folosi ca tehnică adjuvantă în rezecţia apicală sau extracţia molarului de minte. Sedările se pot realiza pe cale orală, intravenoasă sau prin inhalosedare.

În următoarele două tipuri de sedare pacientul alternează între starea de conştienţă şi cea de pierdere a conştienţei sau pacientul este chiar complet adormit şi nu simte nimic. Aceste sedări se obţin pe cale intravenoasă, iar recuperarea se face rapid, în aproximativ 15 minute.

Înainte de a decide ce tip de sedare este potrivită pentru tine sau pentru copilul tău, programează o consultație la medicul stomatolog. 

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe WhatsApp
Distribuie pe LinkedIn
Distribuie pe Email
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe WhatsApp
Distribuie pe LinkedIn
Distribuie pe Email

Te-ar mai putea interesa:

Bună!

Numele meu este Camelia și te voi contacta de îndată ce vei completa formularul ☺️

Programează-te

Prin intermediul acestui formular te poți programa pentru un tratament stomatologic, pentru a-ți achiziționa unul dintre abonamentele noastre sau pentru a beneficia de una dintre promoțiile noastre disponibile acum.

Whatsapp