Tehnologia CAD/CAM

Sistemul CEREC 3D este singurul sistem de pe piața medicinei dentare, care îți poate conferi 100% încredere că este cel mai bun, precis, de calitate și rezistent sistem de restaurări integral ceramice

Siguranţă, eficienţă şi confort
în tratamentele dentare

Tehnologia Cerec 3D CAD/CAM – Viitorul în medicina dentară!

Tehnologia CAD/CAM își are originile la jumătatea anilor ’80, însă în ultimul deceniu a fost intens valorificată și i s-au adus foarte multe îmbunătăţiri.

Considerată o tehnică orientată spre viitor, în continuă evoluție, este extrem de importantă atât pentru tehnicianul dentar cât și pentru medicul stomatolog prin avantajele pe care le oferă. Tratamentele de estetică dentară și cele protetice au devenit tot mai solicitate de către pacienții care doresc să beneficieze de tratamente nedureroase și care să le redea sau să le îmbunățească atât funcția masticatorie, dar mai ales funcția estetică.

Omul modern asociază starea de sănătate și frumusețea cu un zâmbet alb, strălucitor. Acesta este și scopul medicilor specialiști care pun accent pe restaurarea structurilor dentare cu materiale biocompatibile, realizate cu ajutorul tehnologiei computerizate, perfect integrate în fizionomia fiecărui pacient.

Sistemul CAD/CAM permite realizarea unor piese protetice care se încadrează în cerințele stomatologului și pacientului, fiind excelente atât din punct de vedere estetic, dar mai ales din punct de vedere al timpului foarte scurt necesar realizării unei restaurări. Pacientul clinicii dentare beneficiază de un tratament nedureros și rezultatele sunt vizibile în cel mai scurt timp.

Sistemul CAD/CAM este alcătuit dintr-un scanner, un computer cu un soft de imagine 3D și o unitate de frezare cu freze diamantate, rapide și precise care transformă datele procesate în produs finit.

Scopurile sale sunt precise și de un real ajutor în sfera medicinei dentare: creșterea eficienței tratamentului dentar, standardizarea restaurărilor protetice, dezvoltarea unor noi grupe de materiale și concepte de tratament dentar.

Etapele realizării unei lucrări protetice cu ajutorul tehnologiei CAD/CAM în cabinet

  1. Prima etapă constă în pregătirea dintelui în funcție de restaurarea dorită. Anestezia locală este primul pas și se recomandă, ca și în cazul oricărui tratament stomatologic invaziv, pentru confortul pacientului.
  2. Amprentarea optică este etapa cea mai usoară, care durează cateva secunde și astfel se realizează fotografii tridimensionale ale dintelui preparat.  Imaginile sunt capturate automat și clar atunci când camera optică de scanare sesizează cele mai bune imagini ale preparației.
  3. Unitul de frezare utilizează instrumente diamantate ce vor freza, conform informațiilor primite din computer, un bloc din materialul ales cu o precizie de ordinul micronilor în timp foarte scurt.
  4. Fixarea – trusele oferite de firmele producătoare de materiale ceramice oferă posibilitatea glazurării și pigmentării elementului protetic astfel încât aspectul final să fie unul cât mai natural.

Este necesară existența în cabinet a unui cuptor pentru arderea ceramicii. După finisare, lustruire și individualizare coloristică (după caz), lucrarea protetică este fixată (cimentată) pe dinte.

Datorită tehnologiei 3D CAD-CAM medicul stomatolog poate realiza lucrările protetice integral ceramice, în cabinetul stomatologic.


Coroanele dentare, care altă dată erau realizate în 7 zile lucrătoare cu cel puțin 2-3 programări la stomatolog, pot fi finalizate acum, grație noilor tehnologii, în doar 45 de minute, necesitând o singură ședință stomatologică.


Se pot realiza de asemenea fațete, coroane dentare, punți protetice de maxim 3 elemente, cape de zirconiu, inlayuri, și onlayuri. În cazul unei obturații (plombe) foarte mari, care acoperă aproape tot dintele (obturație care oricum va cădea și va face probleme), și nu doriți o coroană dentară, puteți să alegeți un inlay sau onlay, din ceramică presată.

Avantajele sistemului CEREC 3D:

► Realizarea restaurațiilor integral ceramice în aceeași ședință, economisind timp;
► Eliminarea necesității purtării unor lucrări provizorii, până la finalizarea lucrării definitive în laboratorul de tehnică dentară;
► Restaurațiile CEREC nu conțin metal! Astfel, coroana dentară aplicată pe dintele dumneavoastră va folosi un material 100% biocompatibil – ceramica dentară. Se elimină astfel apariția unor alergii, a gustului metalic și a respirației urât mirositoare;
► Se pot efectua tratamente restaurative mult mai conservative, nemaifiind necesară îndepărtarea unei grosimi crescute a dintelui tău;
► Reprezintă varianta ideală de tratare a unei carii dentare – înlocuirea țesutului dentar alterat prin ceramică și nu prin rășini compozite;
► Eliminarea erorii umane în timpul realizării – dintele fiind refăcut în urma unei restaurații dentare a cărei formă și dimensiune este propusă și realizată integral de către un computer.

Sistemul CEREC 3D este singurul sistem de pe piața medicinei dentare, care îți poate conferi 100% încredere că este cel mai bun, precis, de calitate și rezistent sistem de restaurări integral ceramice.

Programează-te acum la clinică să afli mai multe despre Tehnologia CAD/CAM!

Programează-te

Luni – Vineri: 08:30 – 20:30
Sâmbătă: 08:30 – 14:30

Strada Olteni Nr. 10, Sector 3, București

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
  • 1x Volkswagen Taigo sau
  • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
  • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice