Țesuturile se regenerează mai rapid folosind PRGF® – Tehnologia Endoret®

Suntem organisme capabile de vindecare prin mecanisme proprii. În sângele nostru există elemente care intră în acțiune când vreunul din țesuturi suferă o “defecțiune” și se ocupă de reparația necesară. Aceste elemente sunt factorii de creștere – growth factors – proteine cu rol esențial în vindecarea și regenerarea tisulară.

Tehnologia Endoret®, dezvoltată de BTI – Biotechnology Institute, se bazează pe rolul acestor factori de creștere, reușind să îi concentreze din sângele uman și să îi folosească în diferite domenii medicale. Au obținut astfel PRGF – plasma rich growth factors (plasmă bogată în factori de creștere)– cel mai avansat sistem PRP – plasma rich platelets – sau plasmă bogată în plachete sanguine.

BTI sunt pionerii tehnicii, cu un număr foarte mare de publicații științifice despre aplicațiile în diferite specialități medicale, au dezvoltat numeroase formule pentru aplicarea în orice situație clinică și au toate certificările necesare în domeniul sănătății.

În zilele noastre, dezvoltarea medicinei merge în direcția adoptării unor terapii și proceduri noi, minim invazive. Astfel, am introdus în protocoalele chirurgicale ale clinicii noastre Tehnologia Endoret®.

Avantajele acestei tehnologii sunt numeroase:

 • este ușor de aplicat, sigură și 100% biocompatibilă
 • protocolul este simplu, rapid și ușor de controlat
 • nu conține leucocite și astfel evită inflamația
 • produsele finale utilizate au proprietăți bacteriostatice puternice
 • fiind 100% autolog – folosește sângele pacientului – nu are efecte nedorite
 • are potențial terapeutic excelent în diferite aplicații clinice
 • volumul de sânge recoltat este utilizat cu maximă eficiență.

Care sunt avantajele în cazul folosirii Tehnologiei Endoret® în chirurgia orală și maxilofacială?

Chirurgia orală și maxilofacială beneficiază din plin de atuurile PRGF® prin folosirea preparatelor obținute, cum ar fi cheagul, membranele de fibrin, grefa, a căror preparare și manevrare sunt simple, reducând riscul de infecții sau alte complicații postoperatorii, și anume:

 • stimulează vindecarea plăgilor chirurgicale
 • stimulează regenerarea osoasă și a țesuturilor moi după extracțiile dentare
 • accelerează osteointegrarea implanturilor
 • se aplică în intervenții specifice: sinus lift, lărgirea crestei alveolare sau tratamentul defectelor parodontale.

Trebuie menționat faptul că această tehnologie este folosită și de alte specialități medicale, cum ar fi ortopedia și medicina sportivă, dermatologia, oftalmologia, domenii în care stimularea regenerării tisulare este importantă.

Beneficiile folosirii Tehnologiei Endoret® în estetica facială

Bazându-se pe capacitatea tehnologiei de a activa regenerarea țesuturilor, s-a ajuns la contracararea schimbărilor degenerative care se produc la nivelul pielii și a tenului, în special, începând din a patra decadă de viață.

Astfel, prin aplicarea la nivelul dermului a plasmei bogate în factori de creștere, se obține o hidratare semnificativ crescutăconsistența pielii este îmbunătățită și efectele produse de razele solare sunt diminuate. Aceste efecte se obțin deoarece este stimulată secreția de acid hialuronic propriu, crește proliferarea celulară și secreția de procolagen, fiind redusă elastoza solară.

Descoperă mai multe despre utilizarea Tehnologiei Endoret® în estetica facială.

Vrei să beneficiezi și tu de avantajele utilizării Tehnologiei Endoret® în chirurgia orală sau estetica facială? Programează-te pentru o consultație la unul dintre specialiștii noștri.

Recomandări Crystal Dental Clinic:

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
 • 1x Volkswagen Taigo sau
 • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
 • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice