Tratamente dentare

Endodonție

Edodonția se ocupă cu tratamentul afecțiunilor din interiorul dintelui, mai exact cu afecțiunile pulpei, cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul patologiei pulpare.

Care sunt beneficiile acestui
tratament dentar?

01

Salvarea dinților

Endodonția este utilizată pentru a salva dinții care altfel ar trebui să fie extrasați. În urma tratamentului endodontic, pacienții pot păstra dinții naturali, evitând astfel costurile și disconfortul asociate cu extracția și înlocuirea dintelui pierdut.

02

Eliminarea infecțiilor

Endodonția poate elimina infecțiile din canalele radiculare ale dinților, prevenind astfel răspândirea bacteriilor în întregul organism și reducând riscul de complicații, cum ar fi abcesele dentare și septicemia.

03

Restaurarea funcției dentare

După tratamentul endodontic, dinții pot fi restaurați pentru a restabili funcția și aspectul acestora, astfel încât pacienții să poată mânca și vorbi fără probleme și să se simtă mai încrezători în propriul zâmbet.

04

Implantologie dentară

Inserarea implanturilor dentare în osul maxilarului sau al mandibulei pentru înlocuirea dinților lipsă și restaurarea funcției dentare.

Programează-te acum

Dacă vii la o consultație, vei avea doar beneficii! Vei ști în primul rând ce trebuie să faci pentru un zâmbet excepțional! Gata cu zâmbetele stânjenite!

Ce este pulpa dentară?

Este un țesut situat în interiorul dintelui și este compusă din nervi, vase de sânge și alte țesuturi.

În funcție de poziție, este împărțită în 2 zone:

Pulpa coronară – Este situată în coroana dentară, sub dentină, într-un spațiu închis, cu pereți duri, numit camera pulpară.

Pulpa radiculară – Este situată la nivelul rădăcinilor, într-un spațiu îngust, alungit, numit canal radicular. În funcție de dinte, fiecare rădăcină poate avea unul sau mai multe canale radiculare.

Ce presupune o consultaţie endodonticăde specialitate?

Prima întâlnire cu medicul endodont este rezervată pentru examinare, evaluare, diagnostic şi stabilirea planului de tratament. Sunt examinate radiografii recente din mai multe angulaţii ale dintelui/dinţilor cu afecţiuni endodontice.

Examenul clinic intraoral este efectuat cu ajutorul microscopului operator. Mărirea şi lumina puternică oferite de acesta fac posibilă detectarea precoce a unor elemente de micropatologie (de exemplu fisuri), care, neidentificate, ar duce ulterior la eşecul tratamentului. Totodată, cu ajutorul sistemului video, ataşat microscopului operator, se fac fotografii digitale ale zonelor de interes, uşurând astfel înţelegerea de către pacient a situaţiei clinice iniţiale. Tot în cadrul examenului clinic, dinţii sunt supuşi unor teste specifice (cald, rece, percuţie, muşcătură).

Prin acestea se încearcă reproducerea simptomelor pacientului şi identificarea dintelui/dinţilor cu probleme endodontice.

Clinica noastră a ales să pună la dispoziţia pacienţilor săi cele mai performante aparate, create special pentru nevoile medicilor dentişti, microscopul dentar OPMI PICO, produs de firma germană Carl Zeiss şi microscopul revoluţionar GLOBAL G6

Sub microscop se pot realiza următoarele proceduri endodontice:

 • localizarea şi sigilarea perforaţiilor radiculare, reuşindu-se astfel un diagnostic cert, imposibil de identificat doar pe baza radiografiei. Astfel tratamentul poate fi efectuat corect, cu rezultate pe termen lung;
 • identificarea şi tratarea canalelor suplimentare sau cu forme neobişnuite, care tratate incorect pot deveni focare de infecţii;
 • identificarea şi îndepărtarea instrumentelor rupte din canale;
 • reintervenţii datorate unor manopere anterioare de o calitate scăzută. 

Folosirea microscopului în terapia endodontică elimină costurile mai mari provocate de refacerea tratamentelor de canal, aducând astfel pacientului o importantă economie de timp şi bani. Pe lângă microscop, pentru efectuarea unor tratamente de canal corecte, la Crystal Dental Clinic utilizăm tehnici şi aparatură de ultimă generaţie: 

 • instrumentar rotativ Protaper de la DENTSPLY Tulsa Dental
 • apex locator X-Smart Dual S de la DENTSPLY MAILLEFER
 • endomotor DENTSPLY
 • aparat de condesare verticală la cald Elements Obturation Unit de la SybronEndo
 • izolarea dintelui cu digă.

Ce zic pacienții noștri despre experiența cu noi?

Programează-te acum

Dacă vii la o consultație, vei avea doar beneficii! Vei ști în primul rând ce trebuie să faci pentru un zâmbet excepțional! Gata cu zâmbetele stânjenite!

ENDODONȚIE - prețuri

TRATAMENT DENTAR PREȚ
Consultație de specialitate endodonție 250 LEI
Ablație FRC (pivot fibră carbon / sticlă) 350 LEI
Desensibilizant / Medicament / Pansament provizoriu / Dinte 200 LEI
Drenaj endodontic dinte permanent/ Pulpotomie 300 LEI
FRC - Pivot fb sticlă, carbon / Reconstituire bont în scop protetic 350 LEI
Îndepartare ac 450 LEI
Reconstituire compozit în scop endo 175 LEI
RCT 1 un canal - Tratament de canal / 1 canal 830 LEI
RCT 2 canale - Tratament de canal / 2 canale 930 LEI
RRCT 1 canal - Retratare de canal / 1 canal 1 000 LEI
RRCT 2 canale - Retratare de canal / 2 canale 1 100 LEI
Ședință albire endodontica / dinte 240 LEI

Articole din aceeași categorie:

Luni – Vineri: 08:30 – 20:30
Sâmbătă: 08:30 – 14:30

Strada Olteni Nr. 10, Sector 3, București

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
 • 1x Volkswagen Taigo sau
 • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
 • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice