Tratamente dentare

Estetică dentară

Estetica dentară se referă la un domeniu al stomatologiei care se concentrează pe aspectul estetic al dinților și al zâmbetului unei persoane. Scopul esteticii dentare este de a îmbunătăți aspectul estetic al dinților, precum și de a restabili funcționalitatea și sănătatea acestora.

Cele mai des întâlnite proceduri și tratamente în estetica dentară

01

Albire dentară -»

Albirea dentară este un procedeu cosmetic prin care se înlătură petele și decolorările de pe suprafața dinților, redându-le o culoare mai albă și mai luminoasă. Aceasta este una dintre cele mai populare proceduri de estetică dentară, deoarece poate îmbunătăți semnificativ aspectul zâmbetului unei persoane.

02

Coroane dentare -»

Coroanele dentare sunt proteze fixe utilizate pentru a înlocui porțiuni ale dinților care sunt afectate de carii extinse, fracturi, uzură excesivă sau alte probleme dentare. Ele sunt proiectate pentru a acoperi întreaga suprafață vizibilă a dintelui, oferindu-i protecție, rezistență și aspect estetic îmbunătățit.

03

Fațete dentare -»

Fatetele dentare sunt proteze subțiri, fabricate din material ceramic sau compozit, care se aplică pe fața frontală a dinților pentru a îmbunătăți aspectul estetic al zâmbetului. Acestea sunt utilizate pentru a corecta imperfecțiunile dentare precum petele, decolorările, fracturile mici, dimensiunile neregulate sau spațiile interdentare.

04

Aparate dentare -»

Aparatele dentare sunt dispozitive ortodontice utilizate pentru corectarea și alinierea dinților și maxilarelor în timpul tratamentului ortodontic. Acestea constau într-o combinație de componente, inclusiv brațe, arcuri, benzi elastice și altele, care exercită o presiune controlată asupra dinților pentru a-i mișca în poziții corecte.

Programează-te acum

Dacă vii la o consultație, vei avea doar beneficii! Vei ști în primul rând ce trebuie să faci pentru un zâmbet excepțional! Gata cu zâmbetele stânjenite!

Îţi doreşti un zâmbet precum
vedetele de la Hollywood?

Încrederea în sine, satisfacţia unui aspect plăcut şi carisma unei persoane joviale cucereşte de la prima vedere şi reprezintă un atu atât în mediul social cât şi în cel business. Dinţii albi iţi luminează chipul, emanând buna dispoziţie şi entuziasm în jurul tău.

De ce să alegem estetică dentară?

În cazul în care zâmbetul tău nu te mai face să te simți încrezător în propria persoană, vei fi bucuros să afli că acum există soluții simple care îți readuc zâmbetul pe buze.

Dinții albi și strălucitori nu comunică doar despre igiena noastră orală, ei sunt asociați și cu starea de sănătate și joacă chiar un rol important în atracția fizică dintre persoane. Pe măsură ce avansam în vârstă, dinții se schimbă la culoare astfel încât o persoană cu dinții albi este considerată a fi de cele mai multe ori mai tânără decât vârsta reală.

Există o serie de motive pentru care dinții noștri încetează să mai fie albi și strălucitori așa cum fiecare dintre noi ne dorim.

În mod normal dinții își pierd culoarea lor albă naturală odată cu trecerea anilor. Acest process de pierdere a culorii naturale a dinților poate fi însă accelerat de faptul că fumăm, bem vin roșu, cafea , ceai, sau consumăm alte alimente ce au în compoziția lor coloranți puternici. În plus, apariția cariilor și acumularea de tartru pe dinți determină de asemenea schimbarea culorii naturale a dinților către o culoare gălbuie, neatractivă.

Cine are nevoie de reconstrucția zâmbetului?

Toate persoanele nemulțumite de aspectul zâmbetului lor pot beneficia de reconstrucția zâmbetului, însă această procedură este necesară în special în cazul pacienților cu:

 • Dinți strâmbi, ciobiți, sparți, tociți
 • Dinți rari, lipsă, cariați, pătați,
 • Treme sau diastema inestetică
 • Mușcătura inversă 
 • În zâmbet se vede gingia de sus, prea mult.
Zâmbetul este una din expresiile chipului uman ce ne influenţează imaginea şi relaţiile cu cei din jur.

Pașii în Estetica Dentară

Primul pas va fi întotdeauna evaluarea atentă a dinților, a gingiilor, a structurii de suport (oferta osoasă) și a ocluziei dentare, pentru a se putea stabilii tratamentele dentare necesare. Deseori reconstrucția se va adresa întregii danturi. 

Pasul al doilea  aduce cu el tratamentele dentare necesare precum:

 • Tratamente endodontice (scoaterea nervilor)
 • Obturațiile coronare (plombe)
 • Tratamente ortodontice pentru alinierea dinților
 • Purtarea aparatului dentar
 • Fațetarea dinților
 • Coroane dentare
 • Punți dentare
 • Implanturi dentare
 • Albirea dinților.
 

6 principii pentru un
zâmbet de vedetă

 1. Alinierea orizontală reprezintă linia zâmbetului care ar trebui să fie paralelă cu planul orizontal.
 2. Simetria în jurul liniei centrale a feței este foarte importantă din punct de vedere estetic.
 3. Linia zâmbetului unește marginile dinților superiori. În mod ideal aceasta ar trebui să urmeze linia curbă a buzei inferioare pentru că un zâmbet curbat arată mult mai tineresc.
 4. Linia gingiei unește punctele cele mai înalte de la nivelul dinților superiori. Ideal ar fi ca această linie să urmeze conturul buzei superioare pentru a se asigura expunerea optimă a dinților și a gingiei.
 5. Lățimea zâmbetului permite vizualizarea progresivă a dinților începând cu cei frontali până la cei posteriori.
 6. Ambrazurile sunt spațiile mici triunghiulare de la capătul dinților. Fără acestea, dinții ar arăta precum clapele unui pian.

Pentru a albirea dinților, la clinica dentară Crystal Dental Clinic folosim lampa ZOOM White Speed cu lumina rece precum și cele mai avansate materiale de albire existente în prezent, cu ajutorul cărora putem să vă albim dinții în siguranță și cu rezultate maxime, neegalate de nici un alt sistem de albire dinți folosit în prezent în România.

Ce zic pacienții noștri despre experiența cu noi?

Programează-te acum

Dacă vii la o consultație, vei avea doar beneficii! Vei ști în primul rând ce trebuie să faci pentru un zâmbet excepțional! Gata cu zâmbetele stânjenite!

ESTETICĂ DENTARĂ - prețuri

TRATAMENT DENTAR PREȚ
Consultație de specialitate estetică 250 LEI
Încrustație CAD-CAM 2 310 LEI
Încrustație directă compozit 1 390 LEI
Încrustație zirconiu INLAY/ONLAY 2 310 LEI
Încrustație ceramică EMAX - INLAY/ONLAY 2 310 LEI
Restaurare incizală majoră de compozit 580 LEI
Restaurare incizală minoră de compozit 400 LEI
Fațetă compozit dinte permanent - pedodont 810 LEI
Fațetă compozit dinte permanent - terapie 870 LEI
Estetică superioară (adăugată la coroana / fațetă) 580 LEI
Bijuterie cristal alb / colorat 220 LEI
Lipire bijuterie pe dinte 175 LEI
Albire cu lampă zoom/laser 1 850 LEI
Fațetă porțelan EMAX 2 545 LEI

Articole din aceeași categorie:

Luni – Vineri: 08:30 – 20:30
Sâmbătă: 08:30 – 14:30

Strada Olteni Nr. 10, Sector 3, București

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
 • 1x Volkswagen Taigo sau
 • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
 • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice