Tratamente dentare

Coroanele dentare

Coroanele dentare sunt restaurări dentare personalizate, care acoperă întreaga suprafață a unui dinte deteriorat sau slăbit. Acestea sunt realizate din diverse materiale, cum ar fi ceramică, porțelan, zirconiu sau o combinație între acestea, și sunt create pentru a restabili forma, funcția și aspectul natural al dinților.

Coroanele dentare sunt utilizate într-o varietate de situații, inclusiv:

01

Restaurarea dinților deteriorați

Dacă un dinte este grav cariat, fracturat sau slăbit din cauza traumei sau a altor afecțiuni dentare, o coroană poate fi plasată pe el pentru a-i reda structura și integritatea.

02

Protecția dinților fragili

Dacă un dinte a suferit un tratament de canal sau are o obturație mare, este posibil să fie mai fragil și vulnerabil la fracturi. O coroană poate oferi protecție suplimentară, prevenind deteriorarea ulterioară.

03

Îmbunătățirea aspectului estetic

Coroanele dentare pot fi utilizate pentru a îmbunătăți estetica zâmbetului. Ele pot corecta dinții decolorați, dislocați, înclinați sau cu dimensiuni inegale, oferind un aspect armonios și uniform.

04

Înlocuirea dinților lipsă

Coroanele dentare pot fi utilizate în cadrul unui implant dentar sau pe un dinte natural pentru a înlocui un dinte lipsă. Ele acoperă implantul sau dinte natural și servesc ca elementul vizibil al dinților într-o punte dentară.

Programează-te acum

Este important să consultați un stomatolog pentru evaluarea și recomandările specifice pentru nevoile dumneavoastră. Stomatologul va discuta cu dumneavoastră opțiunile disponibile și vă va ghida în luarea celei mai bune decizii pentru sănătatea și aspectul zâmbetului dumneavoastră.

Ce avantaje oferă coroanele de zirconiu?

 1. Aspect estetic excelent: Zirconia dentară are o culoare albă similară cu cea a dinților naturali și o transluciditate asemănătoare, ceea ce conferă coroanelor de zirconiu un aspect estetic foarte plăcut. Acestea se pot potrivi perfect cu restul dinților, oferind un rezultat armonios și natural.

 2. Durabilitate și rezistență: Zirconia este un material extrem de dur și rezistent la fracturi și uzură. Coroanele dentare din zirconiu sunt foarte durabile și pot rezista forțelor de mușcare intense. Aceasta înseamnă că vor oferi o soluție de restaurare dentară rezistentă în timp.

 3. Biocompatibilitate: Zirconia dentară este bine tolerată de țesuturile moi ale cavității bucale și nu provoacă reacții adverse sau alergii în organism. Acest aspect este important pentru pacienții cu sensibilități sau alergii la metale.

 4. Confort și adaptabilitate: Coroanele de zirconiu sunt netede și ușor de adaptat la forma și funcționalitatea dintelui. Acest lucru asigură un nivel ridicat de confort pentru pacient în timpul masticatiei și vorbirii.

 5. Compatibilitate cu țesuturile gingivale: Datorită proprietăților sale estetice și compatibilității cu țesuturile moi, coroanele de zirconiu se integrează bine în mediul gingival, asigurând rezultate estetice și de lungă durată.

 6. Rezistență la decolorare: Coroanele dentare din zirconiu nu se decolorează în timp și nu se pătează asemenea altor materiale, cum ar fi coroanele dentare din ceramică pe structură metalică. Astfel, coroanele de zirconiu vor menține un aspect estetic impecabil pe termen lung.

 7. Potrivire precisă: Tehnologia avansată utilizată în fabricarea coroanelor de zirconiu permite obținerea unei potriviri precise și unui rezultat final de înaltă calitate.

Poți avea un zâmbet frumos și sănătos, încredere în tine și o bună sănătate și igienă orală!

Ce sunt coroanele ceramice E-MAX?

Coroanele ceramice Emax sunt o opțiune populară în stomatologie pentru restaurarea danturii. Acestea sunt fabricate dintr-un material ceramic de înaltă calitate numit disilicat de litiu, care oferă numeroase avantaje. Iată câteva dintre ele:

 1. Aspect estetic excelent: Coroanele ceramice Emax au un aspect foarte natural, datorită proprietăților lor optice și translucidității similare cu smalțul dentar. Acestea pot fi personalizate pentru a se potrivi perfect cu culoarea, forma și dimensiunea dinților vecini, oferind un rezultat estetic de înaltă calitate.

 2. Durabilitate și rezistență: Emax este un material ceramic extrem de dur și rezistent la fracturi. Coroanele dentare Emax sunt foarte rezistente și pot rezista forțelor de mușcare și stresului masticator, oferind o soluție de restaurare durabilă și rezistentă în timp.

 3. Potrivire precisă: Tehnologia avansată utilizată în fabricarea coroanelor ceramice Emax permite obținerea unei potriviri precise și exacte pe dinte. Acest lucru asigură un confort și o funcționalitate excelentă în utilizarea coroanelor.

 4. Biocompatibilitate: Emax este un material biocompatibil, bine tolerat de țesuturile moi ale cavității bucale. Nu provoacă reacții adverse sau alergii în organism, ceea ce îl face potrivit pentru majoritatea pacienților.

 5. Conservarea țesutului dentar: Coroanele ceramice Emax necesită o îndepărtare minimă a țesutului dentar sănătos în comparație cu alte tipuri de coroane. Aceasta înseamnă că se poate păstra o cantitate maximă de structură dentară naturală, ceea ce este benefic pentru sănătatea generală a dintelui.

 6. Rezistență la decolorare: Coroanele ceramice Emax sunt rezistente la decolorare și nu se pătează în timp, menținându-și aspectul estetic inițial pentru o perioadă lungă de timp.

 7. Tratabilitate: Datorită proprietăților sale, coroanele ceramice Emax pot fi reparate sau ajustate în caz de necesitate, fără a necesita înlocuirea completă a coroanei.

Ce zic pacienții noștri despre experiența cu noi?

Programează-te acum

Este important să consultați un stomatolog pentru evaluarea și recomandările specifice pentru nevoile dumneavoastră. Stomatologul va discuta cu dumneavoastră opțiunile disponibile și vă va ghida în luarea celei mai bune decizii pentru sănătatea și aspectul zâmbetului dumneavoastră.

Articole din aceeași categorie:

Luni – Vineri: 08:30 – 20:30
Sâmbătă: 08:30 – 14:30

Strada Olteni Nr. 10, Sector 3, București

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
 • 1x Volkswagen Taigo sau
 • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
 • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice