Tratamente dentare

Fațete dentare

Fatetele dentare sunt realizate din materiale ceramice sau compozite rezistente, foarte subțiri și care sunt aplicate pe fața frontală a dinților pentru a le schimba aspectul.

Avantajele fațetelor dentare

01

Aspect estetic

Fatetele dentare sunt utilizate pentru a corecta imperfecțiunile estetice ale dinților, cum ar fi decolorarea, petele, fisurile, fracturile sau forma inegală. Ele pot crea un zâmbet mai alb, mai uniform și mai atrăgător.

02

Materiale

Fatetele dentare pot fi realizate din diverse materiale, cum ar fi ceramică (porțelan) sau materiale compozite. Ceramica este un material rezistent și durabil, care imită aspectul natural al smalțului dentar. Materialele compozite sunt mai puțin invazive și pot fi aplicate direct pe dinți.

03

Procesul de aplicare

Pentru a aplica fatetele dentare, medicul dentist va pregăti dinții prin îndepărtarea unei cantități mici de smalț dentar, pentru a face loc pentru fatete. Se va realiza o amprentă a dinților și se va trimite la un laborator dentar, unde fatetele vor fi personalizate în funcție de forma și dimensiunea dorite. După ce fatetele sunt create, acestea sunt cimentate pe fața frontală a dinților cu un adeziv special și se finalizează ajustările necesare.

04

Rezultate rapide

Fatetele dentare pot oferi rezultate imediate, transformând aspectul dinților într-un mod semnificativ într-o perioadă scurtă de timp. Acestea pot fi o soluție rapidă pentru a obține un zâmbet frumos înainte de evenimente speciale sau în situații în care este necesară o îmbunătățire estetică rapidă.

05

Durabilitate și întreținere

Fatetele dentare sunt rezistente și durabile, cu o durată de viață de mulți ani dacă sunt îngrijite corespunzător. Este important să se acorde o atenție deosebită igienei orale și să se evite obiceiurile care pot provoca fisuri sau fracturi, cum ar fi mușcarea unor obiecte dure sau deschiderea ambalajelor cu dinții.

06

Personalizare

Fatetele dentare sunt personalizate în funcție de nevoile și preferințele fiecărui pacient. Medicul dentist va colabora cu pacientul pentru a obține forma, culoarea și aspectul dorit, în armonie cu restul dinților și a feței.

Programează-te acum

Dacă vii la o consultație, vei avea doar beneficii! Vei ști în primul rând ce trebuie să faci pentru un zâmbet excepțional! Gata cu zâmbetele stânjenite!

Fatetele dentare pot fi fabricate din diferite materiale, cele mai comune fiind:

  1. Ceramică (porțelan): Fatetele dentare ceramice sunt realizate dintr-un material ceramic de înaltă calitate, cum ar fi disilicatul de litiu. Acestea oferă un aspect estetic excelent, imitând transluciditatea și culoarea smalțului dentar natural.

  2. Composite dentare: Fatetele dentare din material compozit sunt fabricate dintr-o rășină compozită specială. Acestea sunt mai puțin invazive decât cele ceramice, deoarece pot fi aplicate direct pe dinți fără a necesita îndepărtarea semnificativă a smalțului.

Poți avea un zâmbet frumos și sănătos, încredere în tine și o bună sănătate și igienă orală!

Fatetele dentare din material compozit oferă o serie de avantaje

Conservarea structurii dentare: Comparativ cu alte opțiuni de restaurare dentară, fatetele compozit nu necesită îndepărtarea semnificativă a smalțului natural al dinților. Aceasta înseamnă că se păstrează mai mult din structura dentară sănătoasă, ceea ce este benefic pentru sănătatea și integritatea generală a dinților.

Proces mai puțin invaziv: Aplicarea fatetelor compozit se realizează într-o singură vizită stomatologică, fără a fi necesară fabricarea în laborator dentar. Medicul dentist modelează și fixează fatetele direct pe fața dinților, ceea ce face procesul mai rapid și mai comod pentru pacient.

Reversibilitate: Fatetele compozit pot fi înlocuite sau modificate în caz de necesitate fără a fi necesară îndepărtarea completă a celor existente. Acest lucru permite ajustări și reparații ulterioare în mod mai simplu și mai rapid.

Rezultate imediate: Aplicarea fatetelor compozit oferă rezultate estetice instantanee. Dintii pot fi corectați în privința aspectului, culorii și formei într-o singură ședință stomatologică.

Reparabilitate: În cazul în care fatetele compozit se deteriorează sau se ciobesc, ele pot fi reparate sau înlocuite în mod eficient și ușor, fără a fi necesară înlocuirea completă a fatetelor.

Cost mai accesibil: Fatetele compozit sunt adesea o opțiune mai accesibilă din punct de vedere financiar în comparație cu alte tipuri de fatete dentare, cum ar fi cele ceramice.

Ce zic pacienții noștri despre experiența cu noi?

Programează-te acum

Dacă vii la o consultație, vei avea doar beneficii! Vei ști în primul rând ce trebuie să faci pentru un zâmbet excepțional! Gata cu zâmbetele stânjenite!

Articole din aceeași categorie:

Luni – Vineri: 08:30 – 20:30
Sâmbătă: 08:30 – 14:30

Strada Olteni Nr. 10, Sector 3, București

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
  • 1x Volkswagen Taigo sau
  • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
  • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice