Tratamente stomatologice

Implantologie

Care sunt beneficiile acestui tratament?

  • ✔️ După tratamentul cu implant dentar, pacientul își recapătă funcția masticatorie și își redobândește armonia feței și estetica zâmbetului
  • ✔️ Tratamentul cu implant dentar reprezintă cea mai modernă metodă de înlocuire a dinților lipsă
  • ✔️ Implanturile se osteointegrează în 1-3 luni de la intervenție, astfel încât devin corp comun cu osul, neexistând riscul sa se mobilizeze

Te gândești la un implant dentar?

Medicii specialiști implantologi de la clinica Crystal Dental Clinic sunt dedicați și îți pot oferi un implant sigur și eficient. Rezultatul este garantat!

Înainte de a începe vei primi sfaturi și soluții personalizate. Astfel, tu vei putea face acest pas atunci când ești pregătit. Contactează-ne acum pentru a discuta cu unul din medicii noștri.

Te gândești la un implant dentar?

Implanturile sunt rădăcini dentare artificiale, din titan, asemănătoare unor şuruburi, care servesc ca elemente de susţinere pentru lucrarea protetică aferentă zonei edentate. Implanturile dentare reprezintă factorul principal în efectuarea tratamentelor dentare pentru restaurarea în mod fidel, pe cât posibil, a condiţiilor naturale din cavitatea bucală în cazul dinţilor distruşi sau lipsei acestora.

Pentru că pot interveni schimbări ale maxilarului/mandibulei şi ale gingiilor, implanturile dentare oferă o soluţie mai bună decât protezele. Cu protezele totale este aproape imposibil să se ajungă la o funcţionare perfectă pe termen lung. Proteza nu se mai potriveşte şi îşi pierde punctul de sprijin.

Cum se realizează un implant dentar?

Implantul dentar este plasat în osul maxilarului sau al mandibulei (în locul unei foste rădăcini dentare), pentru a ajuta la înlocuirea unuia sau mai multor dinţi lipsă. În timpul vindecării implantul face legătură cu osul astfel încât, în cele din urmă, acesta este fixat ferm în os.

Pe o perioadă de cel puţin 3 luni pentru mandibulă şi 4-6 luni pentru maxilar, implantul stă sub gingie, care-l protejează de solicitările din această fază.

După această perioadă, implantului i se ataşează o altă piesă din titan, care se numeşte bont protetic, deasupra căreia, medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza dentară care va înlocui dintele, respectiv dinţii lipsă. Implantul preia presiunea din masticaţie în locul rădăcinii, şi o introduce uşor în maxilar, aproape ca un dinte natural. 

Descoperă avantajele implantului dentar, în clipul de mai jos:

Care sunt rezultatele unui implant dentar?

Sănatate: Se asigură o masticaţie optimă, respectiv o digestie mai bună, evitându-se astfel şi afecţiuni ale stomacului.

Încredere: Poţi vorbi sau râde fără probleme.

De ce implant dentar la Crystal Dental Clinic?

  • datorită calităţii înalte a titanului, implanturile sunt biocompatibile cu organismul;
  • datorită tehnicii de sedare profundă, nu vei simți nimic la inserarea implantul dentar;
  • previne retracţia gingiei şi migrarea dinţilor, opreşte atrofia osoasă;
  • prin controlul periodic și profilaxia realizată la 6 luni se asigură o durată de viață îndelungată a implantului.

Vei fi uimit de profesionalismul cu care vei fi tratat dar mai ales de rezultatul impecabil al lucrării. Programează-te acum!

Cele mai des întâlnite întrebări puse de pacienți:

Există o vârstă minimă pentru implant? Dar o vârstă maximă?

Dezvoltarea osoasă trebuie să fie încheiată când sunt inserate implanturile. În general se realizează în jurul vârstei de 18 ani, însă această dezvoltare depinde de gen. Astfel fețele se dezvoltă mai rapid și vârsta când dezvoltarea osoasă se încheie poate fi mai mică de 18 ani. Acest lucru se poate verifica și prin efectuarea unei radiografii.

Practic, niciodată nu este prea târziu pentru un implant. Riscul scăzut al tratamentului îl recomandă pentru a fi efectuat la persoane de 70, 80 și chiar 90 de ani. Nu există o vârstă maximă pentru punerea unui implant.


Este posibil să fii alergic la implant?

Implantul stomatologic se utilizează de peste 40 ani; acestea sunt realizate din titan pur sau aliaj de titan; aceste materiale sunt biocompatibile. Un studiu recent în domeniul implantologiei orale, efectuat pe 1.500 pacienți a demonstrat că numai la 0,6% din cei 1500 subiecți participanți au dezvoltat reacții alergice la titaniul conținut de către implanturile dentare.


Ce se poate intâmpla dacă nu înlocuim dintele lipsă?

Când nu se înlocuiește dintele lipsă acest fapt poate determina deteriorarea dinților adiacenți prin pierderea masei osoase sau retragerea gingiei în jurul acestor dinți; ceea ce duce la o uzură prematură a celorlaltor dinți. Este posibil să apară dificultăți în a vorbi, a mânca, dureri de cap sau la nivelul maxilarului.


Implantul dentar va fi resimțit ca un obiect străin sau ca un dinte natural?

Implantul dentar va fi resimțit ca un dinte natural, nu veți simți nicio diferență.


Când mă pot întoarce la lucru?

După un control pacientul se poate întoarce la activitățile obișnuite după câteva zile.


Este adevatat că nu este necesară anestezia generală pentru efectuarea unui implant dentar?

Da. Durerea poate fi eliminată prin efectuarea unei anestezii locale. În momentul fixării implantului se vor resimții vibrații și o ușoară presiune dar nu durere. Majoritatea pacienților resimt această procedură ca pe tratarea unei carii care de asemenea se realizează tot sub anestezie locală.


Pacienții diabetici pot să beneficieze de impanturi dentare?

Da, însă starea de sănătate trebuie să fie stabilă. Pacienții diagnosticați cu diabet dar netratat sau instabil pot avea probleme în procesul de vindecare. Consultați medicul diabetolog înainte de intervenție.


Implant vs punte dentară

Implantul dentar este mai puternic și durabil decât punțile dentare sau protezele. Implantul dentar este soluția permanentă în cazul pierderilor dentare. În cazul în care sunt mai mulți dinți lipsă implanturile pot fi utilizate pentru suportul punților sau protezelor dentare pentru a crește stabilitatea acestora. Implantul dentar ușurează viață cotidiană a pacientului deoarece poate mânca ceea ce îi place, vorbește în mod clar, zâmbește cu încredere.


Pot mușca, mânca normal cu o proteză, punte fixate pe implant?

Indiferent dacă aveți o punte, proteză sau coroană pe implant puteți să mușcați, să mâncați, sau vorbiți în mod normal; proteza sau puntea este foarte bine fixată.


Dacă am implant dentar la controlul de securitate de la aeroport detectorul de mentale îl va detecta?

Nu. Implantul dentar nu este magnetic și nu va fi detectat.


Poate implantul dentar să îmi afecteze pacemaker-ul?

Nu, implantul dentar nu are nici un efect electromagnetic. Nu au nici un efect asupra pacemaker-ul.


După procedura de inserare a implantului dentar voi avea dureri?

Gingiile vor fi sensibile în primele zile după implant, obrazul se poate umfla ca o consecință a operației și puteți simți un discomfort. Majoritatea pacienților nu au nevoie de analgezice în zilele ce urmează implantului.


Implantul este recomandat fumătorilor?

Succesul de lungă durată al implaturilor dentare poate fi afectat de fumat; de aceea este recomandat în cadrul consultației inițiale să descrieți obiceiurile dvs pentru a permite o evaluare precisă a riscurilor.


Implantul poate fi inserat imediat după extracție?

Da, acest procedeu poate fi realizat și în aceeași zi și se numește Fast and Fix.

🦷 Tratament

🏷 Tarif

SINUS LIFT EXTERN

2545 RON

SINUS LIFT INTERN

1905 RON

RECOLTARE OS AUTOMAX

350 RON

RECOLTARE BLOC OSOS AUTOGEN (MANOPERA)

1735 RON

APLICARE OS - MANOPERA

385 RON

CONSULTATIE IMPLANTOLOGIE

250 RON

IMPLANT BREDENT - PARTE CHIRURGICALA

4100 RON

IMPLANT BREDENT CERAMIC - PARTE CHIRURGICALA

5200 RON

IMPLANT MEGAGEN - PARTE CHIRURGICALA

4100 RON

IMPLANT PREMIUM - PARTE CHIRURGICALA

6200 RON

ALL ON 4 - PARTE CHIRURGICALA

10165 RON

ALL ON 6 - PARTE CHIRURGICALA

15250 RON

Medicii cu care vei face cunoștință

Dr. Ema Ilișescu

Dr. Mircea Bâldea

Implantologie
Claude B.Fost pacient
Testimonial de la un client care a beneficiat de respectivul tratament aici. Testimonial de la un client care a beneficiat de respectivul tratament aici. Testimonial de la un client aici.

Medicii cu care vei face cunoștință

Dr. Ema Ilișescu

Dr. Mircea Bâldea

Orice problemă întâmpinăm, găsim împreună cea mai bună soluție de tratament!

Bună!

Numele meu este Camelia și te voi contacta de îndată ce vei completa formularul ☺️

Programează-te

Prin intermediul acestui formular te poți programa pentru un tratament stomatologic, pentru a-ți achiziționa unul dintre abonamentele noastre sau pentru a beneficia de una dintre promoțiile noastre disponibile acum.

Whatsapp