Microscopul Dentar: Precizie și acuratețe în tratamentele stomatologice
Microscopul Dentar: Precizie și Acuratețe în Tratamentele Stomatologice Microscopul dentar este un instrument esențial în stomatologia modernă, furnizând o viziune
Strada Olteni Nr. 10, Sector 3, Bucureşti
Luni - Vineri: 08:30 - 20:30 Sâmbătă: 08:30 - 14:30 Duminică: închis
Implantologia este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu înlocuirea dinților lipsă prin intermediul implanturilor dentare. Un implant dentar este un dispozitiv medical din titan sau alte materiale biocompatibile, care este inserat în osul maxilarului sau al mandibulei pentru a oferi o bază stabilă pentru montarea unei coroane dentare.
Implanturile dentare oferă o soluție estetică excelentă pentru înlocuirea dinților lipsă. Ele sunt proiectate să se integreze perfect în structura osoasă și să se potrivească cu restul dinților, oferind un zâmbet natural și atractiv.
Dinții lipsă pot afecta capacitatea de a mesteca și de a vorbi corect. Implanturile dentare oferă o bază stabilă și puternică pentru coroanele dentare artificiale, permițând pacienților să mestece și să vorbească fără dificultăți, asemenea dinților naturali.
Dinții lipsă sau protezele dentare necorespunzătoare pot afecta pronunția și vorbirea corectă. Implanturile dentare restabilesc funcția naturală a dinților, permițând pacienților să vorbească clar și fără restricții.
Restaurarea zâmbetului și a funcției dentare prin intermediul implanturilor dentare poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții. Pacienții se simt mai încrezători în sine, pot savura alimente variate și se bucură de o viață socială activă și plină de încredere.
Este important să consulți un medic dentist specializat în implantologie dentară pentru a obține informații detaliate și un plan de tratament personalizat în funcție de situația ta specifică.
Medicii specialiști implantologi de la clinica Crystal Dental Clinic sunt dedicați și îți pot oferi un implant sigur și eficient. Rezultatul este garantat!
Înainte de a începe vei primi sfaturi și soluții personalizate. Astfel, tu vei putea face acest pas atunci când ești pregătit. Contactează-ne acum pentru a discuta cu unul din medicii noștri.
Implanturile sunt rădăcini dentare artificiale, din titan, asemănătoare unor şuruburi, care servesc ca elemente de susţinere pentru lucrarea protetică aferentă zonei edentate. Implanturile dentare reprezintă factorul principal în efectuarea tratamentelor dentare pentru restaurarea în mod fidel, pe cât posibil, a condiţiilor naturale din cavitatea bucală în cazul dinţilor distruşi sau lipsei acestora.
Pentru că pot interveni schimbări ale maxilarului/mandibulei şi ale gingiilor, implanturile dentare oferă o soluţie mai bună decât protezele. Cu protezele totale este aproape imposibil să se ajungă la o funcţionare perfectă pe termen lung. Proteza nu se mai potriveşte şi îşi pierde punctul de sprijin.
Implantul dentar este plasat în osul maxilarului sau al mandibulei (în locul unei foste rădăcini dentare), pentru a ajuta la înlocuirea unuia sau mai multor dinţi lipsă. În timpul vindecării implantul face legătură cu osul astfel încât, în cele din urmă, acesta este fixat ferm în os.
Pe o perioadă de cel puţin 3 luni pentru mandibulă şi 4-6 luni pentru maxilar, implantul stă sub gingie, care-l protejează de solicitările din această fază.
După această perioadă, implantului i se ataşează o altă piesă din titan, care se numeşte bont protetic, deasupra căreia, medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza dentară care va înlocui dintele, respectiv dinţii lipsă. Implantul preia presiunea din masticaţie în locul rădăcinii, şi o introduce uşor în maxilar, aproape ca un dinte natural.
Medicii noștri stomatologi îți oferă servicii de chirurgie orală la cele mai înalte standarde. Experiența și tehnologia folosită face ca tu să te bucuri de un rezultat sigur, eficient, așa cum ți-ai dorit
Sănatate: Se asigură o masticaţie optimă, respectiv o digestie mai bună, evitându-se astfel şi afecţiuni ale stomacului.
Încredere: Poţi vorbi sau râde fără probleme.
Vei fi uimit de profesionalismul cu care vei fi tratat dar mai ales de rezultatul impecabil al lucrării. Programează-te acum!
Există o vârstă minimă pentru implant? Dar o vârstă maximă?
Dezvoltarea osoasă trebuie să fie încheiată când sunt inserate implanturile. În general se realizează în jurul vârstei de 18 ani, însă această dezvoltare depinde de gen. Astfel fețele se dezvoltă mai rapid și vârsta când dezvoltarea osoasă se încheie poate fi mai mică de 18 ani. Acest lucru se poate verifica și prin efectuarea unei radiografii.
Practic, niciodată nu este prea târziu pentru un implant. Riscul scăzut al tratamentului îl recomandă pentru a fi efectuat la persoane de 70, 80 și chiar 90 de ani. Nu există o vârstă maximă pentru punerea unui implant.
Este posibil să fii alergic la implant?
Implantul stomatologic se utilizează de peste 40 ani; acestea sunt realizate din titan pur sau aliaj de titan; aceste materiale sunt biocompatibile. Un studiu recent în domeniul implantologiei orale, efectuat pe 1.500 pacienți a demonstrat că numai la 0,6% din cei 1500 subiecți participanți au dezvoltat reacții alergice la titaniul conținut de către implanturile dentare.
Ce se poate intâmpla dacă nu înlocuim dintele lipsă?
Când nu se înlocuiește dintele lipsă acest fapt poate determina deteriorarea dinților adiacenți prin pierderea masei osoase sau retragerea gingiei în jurul acestor dinți; ceea ce duce la o uzură prematură a celorlaltor dinți. Este posibil să apară dificultăți în a vorbi, a mânca, dureri de cap sau la nivelul maxilarului.
Implantul dentar va fi resimțit ca un obiect străin sau ca un dinte natural?
Implantul dentar va fi resimțit ca un dinte natural, nu veți simți nicio diferență.
Când mă pot întoarce la lucru?
După un control pacientul se poate întoarce la activitățile obișnuite după câteva zile.
Este adevatat că nu este necesară anestezia generală pentru efectuarea unui implant dentar?
Da. Durerea poate fi eliminată prin efectuarea unei anestezii locale. În momentul fixării implantului se vor resimții vibrații și o ușoară presiune dar nu durere. Majoritatea pacienților resimt această procedură ca pe tratarea unei carii care de asemenea se realizează tot sub anestezie locală.
Pacienții diabetici pot să beneficieze de impanturi dentare?
Da, însă starea de sănătate trebuie să fie stabilă. Pacienții diagnosticați cu diabet dar netratat sau instabil pot avea probleme în procesul de vindecare. Consultați medicul diabetolog înainte de intervenție.
Implant vs punte dentară
Implantul dentar este mai puternic și durabil decât punțile dentare sau protezele. Implantul dentar este soluția permanentă în cazul pierderilor dentare. În cazul în care sunt mai mulți dinți lipsă implanturile pot fi utilizate pentru suportul punților sau protezelor dentare pentru a crește stabilitatea acestora. Implantul dentar ușurează viață cotidiană a pacientului deoarece poate mânca ceea ce îi place, vorbește în mod clar, zâmbește cu încredere.
Pot mușca, mânca normal cu o proteză, punte fixate pe implant?
Indiferent dacă aveți o punte, proteză sau coroană pe implant puteți să mușcați, să mâncați, sau vorbiți în mod normal; proteza sau puntea este foarte bine fixată.
Dacă am implant dentar la controlul de securitate de la aeroport detectorul de mentale îl va detecta?
Nu. Implantul dentar nu este magnetic și nu va fi detectat.
Poate implantul dentar să îmi afecteze pacemaker-ul?
Nu, implantul dentar nu are nici un efect electromagnetic. Nu au nici un efect asupra pacemaker-ul.
După procedura de inserare a implantului dentar voi avea dureri?
Gingiile vor fi sensibile în primele zile după implant, obrazul se poate umfla ca o consecință a operației și puteți simți un discomfort. Majoritatea pacienților nu au nevoie de analgezice în zilele ce urmează implantului.
Implantul este recomandat fumătorilor?
Succesul de lungă durată al implaturilor dentare poate fi afectat de fumat; de aceea este recomandat în cadrul consultației inițiale să descrieți obiceiurile dvs pentru a permite o evaluare precisă a riscurilor.
Implantul poate fi inserat imediat după extracție?
Da, acest procedeu poate fi realizat și în aceeași zi și se numește Fast and Fix.
Este important să consulți un medic dentist specializat în implantologie dentară pentru a obține informații detaliate și un plan de tratament personalizat în funcție de situația ta specifică.
Microscopul Dentar: Precizie și Acuratețe în Tratamentele Stomatologice Microscopul dentar este un instrument esențial în stomatologia modernă, furnizând o viziune
Cariile dentare reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale dintelui și unul dintre principalele motive pentru vizita la stomatolog.
Caria dentară reprezintă unul dintre principalele motive pentru pacienții ajung la clinică. Caria dentară nu apare brusc, ci este determinată
Cariile netratate sunt probleme pe care le întâlnesc cel mai adesea pacienții care nu au făcut o rutină din vizita
Program de lucru:
Luni – Vineri: 08:30 – 20:30
Sâmbătă: 08:30 – 14:30
Strada Olteni Nr. 10, Sector 3, București
Am învățat că, pe lângă igiena și sănătatea orală, un zâmbet natural și încrezător este o trăsatura de rafinament, definitorie pentru personalitatea pacienţilor noștri. Din acest motiv, echipa noastră de medici stomatologi vă oferă mai mult decât un tratament dentar. Paleta noastră completă de servicii dentare este croită astfel încât să ofere fiecărui zâmbet sănătate şi încredere.