De ce e important să descoperi cariile dentare în stadiu incipient
Cariile dentare reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale dintelui și unul dintre principalele motive pentru vizita la stomatolog.
Strada Olteni Nr. 10, Sector 3, Bucureşti
Luni - Vineri: 08:30 - 20:30 Sâmbătă: 08:30 - 14:30 Duminică: închis
Ortodonţia este o specializare a medicinei dentare care se ocupă de corectarea anomaliilor dentomaxilare. Ortodonția este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților, reglarea ocluziei (mușcăturii) și a rapoartelor dintre cele două maxilare.
Ortodonția poate corecta problemele de aliniere dentară, precum dinți înghesuiți, în poziții incorecte sau spații excesive între dinți. Prin alinierea corectă a dinților, ortodonția contribuie la obținerea unui zâmbet frumos și armonios.
Dentiția corect aliniată este mai ușor de curățat, permițând o igienă orală eficientă. Îndepărtarea plăcii bacteriene și prevenirea acumulării tartrului devin mai ușoare, ceea ce reduce riscul de carii dentare, afecțiuni gingivale și alte probleme dentare.
Anumite probleme de aliniere dentară pot afecta pronunția corectă a sunetelor. Prin corectarea acestor probleme, ortodonția poate contribui la ameliorarea vorbirii și la o comunicare mai clară.
Un zâmbet frumos și o dantură corect aliniată pot îmbunătăți încrederea în sine și stima de sine. Mulți pacienți care au urmat tratament ortodontic afirmă că se simt mai confortabil și mai încrezători în relațiile interpersonale și în aparițiile sociale.
Dacă vii la o consultație, vei avea doar beneficii! Vei ști în primul rând ce trebuie să faci pentru un zâmbet excepțional! Gata cu zâmbetele stânjenite!
Numai medicul dentist sau ortodont poate determina dacă aveţi nevoie de un tratament ortodontic. Pe baza unor instrumente de diagnostic care includ anamneza medicală şi dentară completă, un examen clinic, mulajul danturii şi radiografii şi fotografii speciale, medicul dentist sau ortodont decide dacă se recomandă tratamentul ortodontic şi elaborează un plan de tratament individual.
Cauze: ereditatea, diferite sindroame, obiceiuri vicioase ca suptul degetului, a limbii, a buzei sau a altor obiecte.
Supraocluzie verticală (overbite) – când dinţii frontali superiori ies cu mult în faţa celor inferiori
Ocluzia inversă (underbite) – un aspect de buldog, când dinţii frontali inferiori sunt ieşiţi mult în faţă, sau cei superiori sunt retraşi mult în spate
Ocluzie încrucişată – când dinţii superiori nu se potrivesc în faţă peste cei inferiori, la o muşcătură normală
Ocluzie deschisă – formarea unui spaţiu între suprafeţele ocluzale ale dinţilor frontali şi/sau laterali, atunci când muşcaţi pe dinţii posteriori
Malocluzie pe linia mediană – când centrul dinţilor frontali superiori nu se aliniază cu centrul dinţilor frontali inferiori
Dinţi distanţiali – spaţii interdentare sau „breşe edentate”, rezultat al lipsei dinţilor sau al dinţilor care nu umplu toată arcada
Înghesuire dentară – când există prea mulţi dinţi pentru a avea loc pe arcada dentară
Poți avea un zâmbet frumos și sănătos, încredere în tine și o bună sănătate și igienă orală!
Prima întâlnire cu medicul endodont este rezervată pentru examinare, evaluare, diagnostic şi stabilirea planului de tratament. Sunt examinate radiografii recente din mai multe angulaţii ale dintelui/dinţilor cu afecţiuni endodontice.
Examenul clinic intraoral este efectuat cu ajutorul microscopului operator. Mărirea şi lumina puternică oferite de acesta fac posibilă detectarea precoce a unor elemente de micropatologie (de exemplu fisuri), care, neidentificate, ar duce ulterior la eşecul tratamentului. Totodată, cu ajutorul sistemului video, ataşat microscopului operator, se fac fotografii digitale ale zonelor de interes, uşurând astfel înţelegerea de către pacient a situaţiei clinice iniţiale. Tot în cadrul examenului clinic, dinţii sunt supuşi unor teste specifice (cald, rece, percuţie, muşcătură).
Prin acestea se încearcă reproducerea simptomelor pacientului şi identificarea dintelui/dinţilor cu probleme endodontice.
Clinica noastră a ales să pună la dispoziţia pacienţilor săi cele mai performante aparate, create special pentru nevoile medicilor dentişti, microscopul dentar OPMI PICO, produs de firma germană Carl Zeiss şi microscopul revoluţionar GLOBAL G6!
Folosirea microscopului în terapia endodontică elimină costurile mai mari provocate de refacerea tratamentelor de canal, aducând astfel pacientului o importantă economie de timp şi bani. Pe lângă microscop, pentru efectuarea unor tratamente de canal corecte, la Crystal Dental Clinic utilizăm tehnici şi aparatură de ultimă generaţie:
Dacă vii la o consultație, vei avea doar beneficii! Vei ști în primul rând ce trebuie să faci pentru un zâmbet excepțional! Gata cu zâmbetele stânjenite!
Reducerile de mai jos sunt valabile doar cu abonament Crystal.
Cariile dentare reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale dintelui și unul dintre principalele motive pentru vizita la stomatolog.
Caria dentară reprezintă unul dintre principalele motive pentru pacienții ajung la clinică. Caria dentară nu apare brusc, ci este determinată
Cariile netratate sunt probleme pe care le întâlnesc cel mai adesea pacienții care nu au făcut o rutină din vizita
Prima vizita la dentist este un moment important. Atât pentru adulți cât și pentru copii prima vizită la cabinetul medicului
Program de lucru:
Luni – Vineri: 08:30 – 20:30
Sâmbătă: 08:30 – 14:30
Strada Olteni Nr. 10, Sector 3, București
Am învățat că, pe lângă igiena și sănătatea orală, un zâmbet natural și încrezător este o trăsatura de rafinament, definitorie pentru personalitatea pacienţilor noștri. Din acest motiv, echipa noastră de medici stomatologi vă oferă mai mult decât un tratament dentar. Paleta noastră completă de servicii dentare este croită astfel încât să ofere fiecărui zâmbet sănătate şi încredere.
1x Volkswagen Taigo
1x Voucher de 15.000 lei pentru
un tratament SPARK
5x Irigatoare orale OralB