Tratamente dentare

Aparate dentare

Aparatele dentare sunt dispozitive ortodontice utilizate pentru a corecta poziția dinților și a alinia corecția acestora. Acestea sunt concepute pentru a trata și corecta diferite probleme ortodontice, cum ar fi dinții înghesuiți, dinții suprapuși, ocluzia incorectă sau problemele de aliniere a maxilarelor. Aparatele dentare pot fi utilizate atât în tratamentul copiilor, cât și al adulților, în funcție de nevoile individuale ale pacientului.

Aparatele dentare sunt de 2 tipuri

01

Aparate dentare fixe (tradiționale)

Acestea sunt cele mai comune și mai cunoscute tipuri de aparate dentare. Ele constau în brațe (brackets) mici care sunt lipite pe fața frontală a dinților și arcadă de sârmă care trece prin brațe. Aparatul dentar fix aplică o presiune constantă asupra dinților, exercitând forțe direcționate pentru a-i deplasa treptat în poziția corectă. Aparatul dentar fix poate fi confecționat din metal (aparate metalice) sau din materiale ceramice (aparate ceramice), care sunt mai puțin vizibile.

02

Aparate dentare mobile (detasabile)

Acestea sunt aparate dentare care pot fi îndepărtate și puse la loc de către pacient. Ele sunt folosite în special în cazurile ușoare sau pentru corectarea poziției dinților temporar. Exemple de aparate dentare mobile includ aparatele dentare cu arcadă (aparatele dentare în formă de U care acoperă dinții și se fixează cu ajutorul unor arcuri metalice) și aparatele dentare invizibile (alignere transparente și personalizate care sunt purtate pe dinți și exercită presiune asupra lor pentru a-i corecta).

Programează-te acum

Dacă vii la o consultație, vei avea doar beneficii! Vei ști în primul rând ce trebuie să faci pentru un zâmbet excepțional! Gata cu zâmbetele stânjenite!

Ce avantaje oferă aparatele dentare fixe?

Eficiență în corectarea problemelor ortodontice: Aparatele dentare fixe sunt extrem de eficiente în corectarea poziției dinților și a ocluziei incorecte. Ele aplică presiune constantă asupra dinților, permițându-le să se deplaseze treptat în poziția corectă. Aparatele dentare fixe pot trata o gamă largă de probleme ortodontice, inclusiv dinți înghesuiți, dinți suprapuși, ocluzie incorectă și probleme de aliniere a maxilarelor.

Rezultate precise și controlate: Aparatele dentare fixe permit ortodontului să exercite un control precis asupra mișcării dentare. Astfel, se pot obține rezultate precise și preconizate în tratamentul ortodontic.

Durabilitate: Aparatele dentare fixe sunt construite din materiale rezistente și durabile, cum ar fi metalul sau ceramica. Acestea sunt concepute să reziste pe întreaga durată a tratamentului ortodontic și să suporte forțele exercitate asupra dinților.

Flexibilitate în ajustări: Aparatele dentare fixe permit ajustări periodice și regulate de către ortodontist. Aceste ajustări permit modificarea presiunii și direcției aplicate pe dinți, optimizând progresul tratamentului ortodontic.

Opțiuni estetice: În cazul aparatelor dentare fixe, există opțiuni estetice disponibile pentru pacienți. De exemplu, aparatul dentar fix ceramic utilizează brațe ceramice care se pot asorta mai bine cu culoarea dinților, fiind mai puțin vizibile în comparație cu aparatul dentar fix metalic.

Monitorizare constantă: Aparatele dentare fixe necesită vizite regulate la ortodontist pentru ajustări și monitorizare. Aceasta oferă oportunitatea de a evalua progresul tratamentului și de a corecta orice aspect care poate apărea pe parcurs.

Rezultate durabile: După îndepărtarea aparatelor dentare fixe, pacienții beneficiază de rezultate stabile și durabile. Dinții vor fi aliniați corect și va exista o ocluzie funcțională și estetică optimă.

Poți avea un zâmbet frumos și sănătos, încredere în tine și o bună sănătate și igienă orală!

Ce avantaje oferă aparatele dentare mobile?

Ușurință în igienizare: Aparatele dentare mobile pot fi îndepărtate în timpul periajului dentar și a utilizării aței dentare, ceea ce facilitează igienizarea adecvată a dinților și a suprafețelor aparatului. Astfel, se reduce riscul de acumulare a plăcii bacteriene și apariția cariilor sau a problemelor gingivale.

Confort și adaptabilitate: Aparatele dentare mobile sunt realizate din materiale plastice sau din rășini compozite, fiind mai moi și mai flexibile în comparație cu aparatele dentare fixe. Aceasta face ca purtarea lor să fie mai confortabilă și mai puțin invazivă.

Posibilitatea de a fi îndepărtate temporar: Aparatele dentare mobile oferă posibilitatea de a fi îndepărtate temporar în anumite situații, cum ar fi în timpul mesei sau în timpul unei activități sportive. Aceasta permite o flexibilitate mai mare și o adaptare mai ușoară la nevoile și activitățile zilnice ale pacientului.

Costuri mai reduse: Aparatele dentare mobile sunt, în general, mai accesibile din punct de vedere financiar decât aparatele dentare fixe. Aceasta poate fi o opțiune atractivă pentru pacienții care caută o soluție ortodontică mai economică.

Corecție a problemelor ușoare sau temporare: Aparatele dentare mobile sunt adesea utilizate pentru corectarea problemelor ortodontice ușoare sau temporare. Acestea pot fi eficiente în cazul dinților ușor înghesuiți sau în cazul unor ușoare probleme de aliniere a dinților. De asemenea, pot fi folosite în timpul perioadei de dezvoltare dentară, când tratamentul ortodontic fix nu este încă potrivit.

Reversibilitate: Aparatele dentare mobile sunt reversibile și pot fi îndepărtate complet fără a lăsa urme permanente pe dinți. Aceasta oferă pacientului posibilitatea de a reveni la poziția inițială a dinților în cazul în care este necesar.

Ce zic pacienții noștri despre experiența cu noi?

Programează-te acum

Dacă vii la o consultație, vei avea doar beneficii! Vei ști în primul rând ce trebuie să faci pentru un zâmbet excepțional! Gata cu zâmbetele stânjenite!

Articole din aceeași categorie:

Luni – Vineri: 08:30 – 20:30
Sâmbătă: 08:30 – 14:30

Strada Olteni Nr. 10, Sector 3, București

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
  • 1x Volkswagen Taigo sau
  • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
  • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice