Te-ai întrebat de ce îți sângerează gingiile după fiecare periaj?
Dacă nu ai făcut până acum nimic, ești la un pas de a-ți pierde toți dinții!
Vino la Crystal Dental Clinic și specialiștii în parodontologie îți vor oferi cele mai bune și eficiente soluții în tratarea problemei de care suferi.
Ce este parodontologia?
Este acea specialitate a medicinei dentare care se ocupă cu studiul întregului sistem ce menține dinții în oasele maxilare, acest sistem fiind numit parodonțiu sau spațiu periodontal. Parodontologia studiază anatomia, fiziologia parodonțiului marginal, precum și bolile care îl afectează și posibilitățile de tratament. Dacă vi s-a spus că suferiți de parodontoză, nu sunteți singurul! Aproximativ 75% dintre pacienți prezintă o formă a bolii parodontale.
Cum apare Parodontoza și de ce?
Boala parodontală se poate prezenta sub 3 forme:
- Gingivită – placa bacteriană irită gingiile, făcându-le sensibile și sângerânde. Această fază este încă reversibila.
- Parodontită – dacă nu este îndepărtată, placa microbiana se transformă în tartru. Continuând să crească, aceasta împinge inserția gingivală spre rădăcină sau o îndepărtează de dinte. Astfel se formează pungi între dinte și gingie.
- Parodontită avansată – boala continuă să avanseze, distrugând mai mult os și ligament parodontal. Chiar și dinții cei sănătoși, pot deveni mobili, câteodată trebuind extrași.
Semnele ce pot indica o forma a parodontozei sunt:
- respiratie urat mirositoare;
- sangerare gingivala spontana sau la periajul dintilor;
- gingii umflate si rosii;
- sensibilitate dentara;
- mobilitate dentara;
- retractii gingivale cu expunerea radacinilor dintilor.
TOP 5 obiceiuri care duc la Parodontoză:
- igiena orala deficitara
- fumatul
- alimentaţia bogată în săruri minerale şi săracă în fructe
- folosirea de “metode alternative” pentru diminuarea efectelor gingivitei
- carii netratate.
La prima consultație dentară vom:
- Realiza un istoric medical pentru a identifica factorii de risc ai parodontozei (fumatul, diabetul zaharat, etc.);
- Examina gingiile și va consemna gradul de inflamație;
- Măsura adâncimea pungilor parodontale cu ajutorul unei sonde parodontale gradate.
Pe lângă examenul clinic, vom avea nevoie de o radiografie panoramică pentru a analiza eventuala pierdere osoasă, întrucât boala parodontală afectează implicit osul. Vom preciza gradul de severitate al parodontozei și posibilitățile de tratament. Împreună cu tine o vom alege pe cea mai potrivită, în final realizând un plan de tratament structurat pe etape succesive.
Pentru a veni în întâmpinarea pacienţilor şi a combate orice formă a bolii parodontale, la Crystal Dental Clinic folosim cele mai performante instrumente, special create pentru astfel de boli: chiuretele Gracey. Chiureta parodontală este un instrument dentar special adaptat pentru fiecare dinte în parte, astfel încât o chiuretă folosită pentru un incisiv frontal nu poate fi folosită şi pentru un molar, de exemplu.
Chiureta parodontală este cea mai bună alegere pentru zonele subgingivale care prezintă acumulări de tartru. Mulţumită efectului antibacterian, decontaminarea pungilor parodontale are loc rapid şi corect, producând o reducere semnificativă a bacteriilor şi evitând o recuperare lungă şi inconfortabilă.
Folosind proprietăţile anestezice şi biostimulative naturale ale laserului, pacienţii noştri vor avea disconfortul postoperator redus la minim.
Rezultatele obținute în urma tratamentului pentru parodontoză se mențin în timp?
- Dacă vei avea grijă de igiena dentară rezultatele pot fi menținute ani de zile.
- Încredere în sine
- O viață normală.