Tratamente dentare

Protetică Dentară

Protetica dentară înseamnă refacerea dinților prin lucrări fixe: fațete, coroane și punți dentare, precum și prin lucrări mobile sau mobilizabile: proteze totale sau parțiale, proteze scheletate cu sisteme speciale, proteze pe implanturi.

Există 2 categorii principale de proteze dentare utilizate în protetica dentară:

01

Proteze dentare fixe

Acestea sunt proteze care sunt fixate permanent în gură și nu pot fi îndepărtate de către pacient. Exemple includ coroanele dentare, punțile dentare și implanturile dentare cu coroane sau punți fixe. Aceste proteze sunt fabricate individual pentru fiecare pacient și sunt atașate de dinții naturali sau de implanturile dentare existente, oferind o soluție stabilă și durabilă.

02

Proteze dentare mobile

Acestea sunt proteze care pot fi îndepărtate și reintroduse în gură de către pacient. Exemple includ protezele totale (protezele dentare complete) și protezele parțiale (protezele scheletate). Protezele totale înlocuiesc toți dinții dintr-o arcadă și sunt susținute de țesuturile orale și de forța de supt. Protezele parțiale sunt utilizate atunci când pacientul mai are dinți naturali sănătoși și pot fi atașate de acești dinți cu ajutorul unor cârlige sau altor elemente de fixare.

Programează-te acum

Protetica dentară are multiple beneficii, printre care se numără restabilirea funcției masticatorii, îmbunătățirea esteticii dentare, prevenirea dezechilibrelor dentofaciale, restabilirea vorbirii și creșterea încrederii pacienților în aspectul lor fizic și în propriul zâmbet.

Este important să consultați un medic dentist specializat în protetică dentară pentru a determina opțiunile potrivite pentru nevoile dvs. individuale și pentru a vă crea un plan de tratament personalizat.

Când se apelează la protetica dentară?

Atunci când avem unul sau mai mulţi dinţi lipsă, punţile dentare (pe dinti naturali sau pe implanturi) sunt o modalitate foarte bună de a înlocui spaţiile goale. Dinţii existenţi sunt utilizaţi pentru a crea literalmente un “pod” pentru a proteza zona în care dintele lipseşte. Protetica dentară înseamnă refacerea dinților prin lucrări fixe: fațete, coroane și punți dentare, precum și prin lucrări mobile sau mobilizabile: proteze totale sau parțiale, proteze scheletate cu sisteme speciale, proteze pe implanturi.

 

Ce materiale folosim?

Punţile dentare sunt realizate din ceramică sau zirconiu-ceramică. Zirconiul înlocuieşte cu succes metalul din coroanele metalo-ceramice şi astfel culoarea lucrărilor protetice este aproape identică cu cea naturală.

Atunci când estetica dentară este prioritară, mai ales la dinţii frontali cu distrucţii majore, o coroană ceramică pe zirconiu este răspunsul pe care clinica noastră îl oferă. Zirconiul dentar este răspunsul şi pentru pacienţii care dezvoltă alergii la metale.

Lipsesc mai mulți dinți?

În cazul în care avem lipsă mai mulţi dinţi, vă prezentăm şi alternativa protezării cu coroane ceramice integrale E-MAX pe implanturi dentare. Ceramica presată E-MAX este stabilă coloristic, prezintă o transluciditate excelentă şi datorită lipsei altui substrat (metal sau zirconiu), trecerea dintre coroana şi ţesutul moale (gingia) este deosebit de estetică. Este inertă din punct de vedere chimic, biocompatibilă cu alte materiale de restaurare dentară şi rezistentă la abraziunea dentară.

Scopul proteticii dentare este de a restabili funcția masticatorie, estetica dentară și armonia facială pentru pacienți.

Care sunt consecințele netratării la timp a cariilor?

Cariile netratate avansează ducând la pierderi însemnate de substanţă dură dentară nemaifăcând posibilă refacerea dintelui printr-o simplă plombă. Se poate pierde chiar şi dintele apărând astfel o edentaţie ce poate duce la ineficienţă masticatorie, migrări ale dinţilor vecini şi antagonişti, tulburări de ocluzie, probleme parodontale şi nu în ultimul rând o estetică deficitară.

Dinţii artificiali sunt confecţionaţi din material ceramic care poate reda forma şi culoarea dinţilor naturali păstrându-şi în timp aceste calităţi. Ceramica se realizează pe un suport de oxid de zirconiu pentru a-i mări rezistenţa.

Ce zic pacienții noștri despre experiența cu noi?

Programează-te acum

Protetica dentară are multiple beneficii, printre care se numără restabilirea funcției masticatorii, îmbunătățirea esteticii dentare, prevenirea dezechilibrelor dentofaciale, restabilirea vorbirii și creșterea încrederii pacienților în aspectul lor fizic și în propriul zâmbet.

Este important să consultați un medic dentist specializat în protetică dentară pentru a determina opțiunile potrivite pentru nevoile dvs. individuale și pentru a vă crea un plan de tratament personalizat.

PROTETICĂ DENTARĂ - prețuri

TRATAMENT DENTAR PREȚ
Consultaţie protetică 250 LEI
Ablație/indepartare punte / trepanare / dinte stalp 175 LEI
Proteza partiala acrilică 3 300 LEI
Proteza scheletata (include 2 capse sau 2 culise) 6 355 LEI
Coroană zirconiu / EMAX 2 500 LEI
Coroană EMAX-i / zirconiu – insurubată / implant 3 200 LEI
Coroană provizorie CAD-CAM 520 LEI
Încrustație ceramică emax 2 310 LEI
Încrustație zirconiu – inlay / onlay 2 310 LEI
Conformator chirurgical CAD-CAM 955 LEI

Articole din aceeași categorie:

Luni – Vineri: 08:30 – 20:30
Sâmbătă: 08:30 – 14:30

Strada Olteni Nr. 10, Sector 3, București

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
  • 1x Volkswagen Taigo sau
  • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
  • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice