De ce este importantă tratarea cariilor dentare la timp

Cariile dentare reprezintă una dintre principalele probleme pe care o întâmpină pacienții atunci când realizează o vizită la stomatolog. Caria dentară este un proces infecțios cronic al dintelui determinat în general de câțiva factori. Printre aceștia putem aminti: calitatea țesuturilor dentare dure, alimentația pacientului sau placa bacteriană. 

De ce apar cariile dentare

După cum am spus și mai sus, sunt câțiva factori care determină apariția acestei probleme stomatologice. Pricipala cauză care influențează apariția cariilor este placa bacteriană. Apoi, alimentele pe care le consumă pacientul sunt și ele răspunzătoare de apariția cariilor dentare. De exemplu, consumul de carbohidrați ușor digerabili sau zahăr în exces. Un alt aspect important care duce la apariția cariilor este rezistența scăzută a smalțului dentar la medii agresive datorită unor anomalii în dezvoltarea și mineralizarea dintelui. 

De ce este importantă rezolvarea cariilor dentare la timp

Vizita frecventă la medicul stomatolog pentru descoperirea cariilor în stadiu incipient este esențială. Întrucât cariile dentare nu dispar de la sine, este util să le descoperim și să le tratăm la timp, pentru ca pacientul să nu se confrunte cu dureri și procedee stomatologice mai complicate. O carie netratată la timp, duce la afectarea structurii dintelui natural dar și la neplăceri destul de serioase. 

O carie netratată, în timp,  duce sigur la pierderea definitivă a dintelui.

Da, este adevărat că la început caria nu prezintă simptome. Și atunci ai spune ,,de ce să merg la stomatolog, dacă nu mă doare nimic?,,.Ei bine, îți spunem noi de ce. Pentru a preveni durerea care va apărea ulterior, dar și pentru a preveni inflamația și infecția, care apar din netratarea cariei. 

Mai mult, costurile pentru tratamentul de canal, extracția dentară, adiția de os, implantul și toate aferente, au un cost de până la 5000% mai mari față de prevenirea sau tratarea cariilor. Adică vei plăti cu până la 50 de ori mai mult dacă nu ai grijă de cariile dentare precum și tratarea lor.

Tratează cariile dentare la specialiștii în stomatologie

Dacă ești în căutarea unei echipe de profesioniști în domeniul stomatologiei, apelează la Crystal Dental Clinic. Tratăm cariile dentare cu grijă, identificăm atent orice problemă minoră care se poate rezolva cu un minim de efort și fără nicio stare de disconfort pentru pacient. Realizează o programare și vino la un consult. Sănătatea ta este importantă și este prioritatea noastră! Trebuie să fie și a ta!

Recomandări Crystal Dental Clinic:

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
  • 1x Volkswagen Taigo sau
  • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
  • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice