Principalul motiv pentru care adulții nu trec regulat pragul cabinetului stomatologic este teama de durere. Pentru a nu crea un factor de stres în plus, medicii specialiști ai Crystal Dental Clinic recomandă sedare profundă pentru intervențiile stomatologice.

Procedeul, adesea confundat cu anestezia, este recomandat pacienților ce au o teamă acută legată de actul medical stomatologic dar și pacienților care au un reflex de vomă accentuat. Sedarea profundă nu trebuie confundată cu anestezia, nu înlătură durerea ci doar elimină anxietatea produsă de manoperele stomatologice pentru că cei mai mulți pacienți nu sunt conștienți pe parcursul procedurii și nu își mai amintesc nimic după trecerea efectului sedării.

Cum se realizează un procedeu de sedare profundă?

Medicul dentist împreună cu medicul anestezist decid dacă sedarea este potrivită unui pacient, după efectuarea unui set amănunțit de analize și a unei consultații.

Acesta îi administrează pe cale intravenoasă un agent anti-anxietate sau un sedativ. Practic, pacientul pe tot timpul intervenției alternează între starea de conștiență și cea de pierdere a conștienței, cateodată pacientul fiind complet adormit.

Recuperarea după sedare profundă se face după aproximativ 15 minute sub o completă monitorizare computerizată și a echipei medicale, într-un spațiu special amenajat, adiacent cabinetului de chirurgie.

Este sedarea profundă propice oricărui pacient?

Sedarea profundă se utilizează atât la copii cât și la adulți:

  • Adulților care suferă de anxietate la stomatolog sau care au un reflex accentuat de vomă
  • Copii cu un grad de cooperare foarte scăzut sau cu nevoi speciale precum epilepsie ori autism. Vârsta minimă este de 1 an.
  • Persoanelor care suferă de sensibilitate dentară, dificultăți la anestezie sau teamă de ace.

Recomandări utile

Înainte de procedeul de sedare profundă este recomandat un set de analize detaliat și evitarea băuturilor sau a alimentelor cu 3 ore înainte de intervenție.

Crystal Dental Clinic deține toate avizele și certificările emise de autoritățile în domeniu.

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
  • 1x Volkswagen Taigo sau
  • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
  • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice