Terapie dentară

Terapia dentară vizează nu numai tratarea afecțiunilor existente, ci și prevenirea apariției unor complicații și menținerea sănătății orale pe termen lung. Consultați întotdeauna medicul dentist pentru evaluarea și tratamentul adecvat în funcție de nevoile dvs. individuale.

Care sunt beneficiile
acestui tratament?

✔️ Se redă funcția estetică a dintelui, în cazul dinților frontali

✔️ Dispare halena cauzată de retenția alimentară în cavitatea formată de caria dentară

✔️ Se redă funcția masticatorie a dintelui

Programează-te acum

Este important să aveți o igienă orală adecvată acasă și să efectuați vizite regulate la medicul dentist pentru a identifica și trata problemele dentare în stadii incipiente.

Îți ascunzi zâmbetul din cauza cariilor?

Există trei lucruri care trebuie luate în considerare în tratamentul cariilor dentare: prevenirea, remineralizarea și restaurarea.

 • Prevenirea. Indicat este să limităm cantitatea și frecvența consumului de zahăr și amidon din dieta noastră pentru a preveni problemele sănătății orale.
 • Remineralizarea reprezintă un tratament specific în funcție de gravitatea cariei. 
 • Restaurarea dinților se face în mod direct, prin obturație (plombă) coronală sau prin prin fațetare cu compozit, prin obturație cu compozit (plombare cu compozit) fotopolimerizabil sau prin încrustații ceramice (onlay sau inlay).

Pentru restaurări complete cu o estetică invizibilă excepţională, la Crystal Dental folosim gama de materiale compozite G-aenial de la GC.

G-aenial Anterior şi Posterior prezintă o rezistenţă la fracturare şi la flexie ridicată, combinată cu un coeficient de elasticitate scăzut, pentru evitarea deformării şi a forţelor ocluzale, precum şi extinderea fisurilor. Toate proprietăţile adecvate combinate astfel încât să garanteze restaurări de durată.

Copiii, adulţii sau vârstnicii, fiecare pot obţine protecţia şi beneficiile oferite de Fuji Triage. Acest ciment ionomer de sticlă unic, tolerant la umiditate şi care oferă o eliberare de fluor extrem de ridicată este partenerul ideal în multe cazuri.

Fuji Triage este un produs versatil pentru prevenţia şi controlul cariilor. Este conceput special pentru a conserva structura dentară sănătoasă şi pentru a promova remineralizarea. Atunci când un pacient prezintă multiple leziuni active, utilizarea lui Fuji Triage va sigila cavităţile deschise şi va împiedica evoluţia cariilor.

Tehnicile de stabilizare a cariilor sunt utile în special în cazul pacienţilor în vârstă, a celor care au fobie faţă de tratamentul stomatologic, persoanelor compromise din punct de vedere medical sau a pacienţilor foarte tineri. Ultima apariţie în domeniul protecţiei active împotriva apariţiei cariilor, care stimulează producţia de salivă şi întăreşte echilibrul acidităţii naturale se află la Crystal Dental Clinic.

Cu noul GC Tooth Mousse, echilibrul mineral al cavităţii orale este restabilit în doar câteva minute. Dacă aveţi dinţi sensibili, dacă aţi făcut un tratament de albire sau profilaxie sau dacă aveţi probleme salivare, GC Tooth Mousse reprezintă modalitatea ideală de a le oferi dinţilor o protecţie totală. În plus, acest nou tip de substanţă are la bază proteine din lapte, într-o formulă biologică pură, ceea ce o face să fie foarte bine tolerată de către organism. 

Din ce cauză apare o carie dentară?

Cariile dentare apar în special la persoanele cu o igienă orală deficitară, cele care consumă în mod frecvent dulciuri sau cele care nu se prezintă periodic la un control stomatologic sau din cauze necunoscute ori genetice.

Există mai multe tipuri de carii dentare:

 1. Carii coronare – tipul cel mai frecvent întâlnit, atât la copii cât şi la adulţi, localizate de obicei pe suprafaţa ocluzală sau interdentar
 2. Carii radiculare – pe măsură ce înaintăm în vârstă, gingiile se retrag, lăsând rădăcina dintelui expusă. Rădăcina nefiind acoperită de smalţ, se poate caria foarte uşor
 3. Cariile secundare sau recidivele de carii – se formează în jurul obturaţiilor şi coroanelor existente. Acestea sunt zone cu tendinţă de acumulare a plăcii bacteriene, ceea ce duce la formarea cariilor.

Cum putem preveni
apariţia cariilor dentare?

 • Prin periaj de cel puţin două ori pe zi şi folosirea zilnică a aţei dentare pentru îndepărtarea plăcii bacteriene interdentare şi de sub joncţiunea mucogingivală;
 • Controale dentare de rutină. Măsuri preventive pentru a împiedica apariţia cariilor şi pentru ca problemele minore să nu devină majore;
 • O dietă echilibrată, săracă în zaharuri şi amidon. Dacă totuşi consumaţi alimente cu conţinut de zaharuri şi amidon, încercaţi să o faceţi în timpul meselor şi nu între mese, pentru a limita expunerea dinţilor la acizii produşi de acestea;
 • Cu produse de igienă dentară îmbogăţite cu fluor, inclusiv pastă de dinţi fluorurată;
 • Asiguraţi copiilor un aport corespunzător de fluor în apa de băut. Dacă sursa dvs. de apă potabilă nu conţine fluor, medicul dentist sau pediatru poate prescrie suplimente zilnice pe bază de fluor.
 
Crystal Dental Clinic promovează tratamentul modern al cariei dentare pe principiul preparaţiilor minim-invazive, adică al îndepărtării stricte a dentinei alterate, şi al obturării (plombării) cavităţilor rezultate, cu materiale moderne care prezintă adeziune directă la substanţa dentară şi care dau rezultate estetice deosebite.
 
Știai că 75% dintre copiii cu vârste între 10-17 ani din Bucureşti au carii, iar 64% au carii netratate? Nivelul de educaţie mai ridicat din familie este direct proporţional legat de o stare mai bună a sănătăţii orale.
 
Copiii cu acces la tratament stomatologic în şcoală au prezentat o stare de sănătate dentară semnificativ mai bună!

Ce zic pacienții noștri despre experiența cu noi?

Programează-te acum

Este important să aveți o igienă orală adecvată acasă și să efectuați vizite regulate la medicul dentist pentru a identifica și trata problemele dentare în stadii incipiente.

TERAPIE DENTARĂ - prețuri

TRATAMENT DENTAR PREȚ
Obturație 1 suprafață dinte adult 400 LEI
Obturație 2 suprafață dinte adult 465 LEI
Obturație 3 suprafață dinte adult 520 LEI
Obturație 4 suprafață dinte adult 580 LEI
Obturație estetică majoră adult 690 LEI
Obturație estetică minoră adult 580 LEI
Obturație preventivă adult 350 LEI
Optimizare obturație/sigilare adult 150 LEI

Descoperă specialiștii în terapie dentară
de la Crystal Dental Clinic

Dr. Bianca Șopron

Pedodonție & Terapie

Programează-te

Dr. Vlad Bujoreanu

Prevenție, Terapie

Vezi detalii medic

Dr. Narcis Năstase

Prevenție, Terapie

Vezi detalii medic

Dr. Lorena Bican

Prevenție, Terapie

Vezi detalii medic

Dr. Iunia Dogărescu

Protetică, Terapie

Vezi detalii medic

Dr. Evelina Colman

Protetică, Terapie, Endodonție

Vezi detalii medic

Dr. Dragoș Crișu

Protetică, Terapie

Vezi detalii medic

Dr. Bianca Șopron

Pedodonție & Terapie

Programează-te

Dr. Vlad Bujoreanu

Prevenție, Terapie

Vezi detalii medic

Dr. Narcis Năstase

Prevenție, Terapie

Vezi detalii medic

Dr. Lorena Bican

Prevenție, Terapie

Vezi detalii medic

Dr. Iunia Dogărescu

Protetică, Terapie

Vezi detalii medic

Dr. Evelina Colman

Protetică, Terapie, Endodonție

Vezi detalii medic

Dr. Dragoș Crișu

Protetică, Terapie

Vezi detalii medic

Articole din aceeași categorie:

Luni – Vineri: 08:30 – 20:30
Sâmbătă: 08:30 – 14:30

Strada Olteni Nr. 10, Sector 3, București

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
 • 1x Volkswagen Taigo sau
 • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
 • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice