Tehnologii dentare

Inhalosedare

Scopul acestei tehnici este de a obţine un pacient relaxat, în condiţii de confort pe scaunul stomatologic şi pentru care tratamentul stomatologic să rămână o experienţă plăcută.

Scapă de teama de stomatolog!

Ai teamă de stomatolog? Acum nu mai este cazul!

Inhalosedarea este o metodă de sedare conștientă de-a dreptul revoluționară, cu ajutorul căreia putem obține o stare de relaxare în vederea realizării tratamentului stomatologic.

Te sperie gândul că trebuie să-ţi vizitezi stomatologul, ajungi în faţa cabinetului și nu ai curaj să intri, aparatele pe care le vezi acolo te tulbură sau, mai rău, îţi provoacă senzaţie de leşin? Cu siguranţă faci parte din categoria oamenilor cu frică de stomatolog. Acestei categorii de pacienţi li se recomandă, din ce în ce mai des în zilele noastre, inhalosedarea (sedarea conștientă).

Aceasta este denumirea unei tehnici de anestezie în stomatologie, folosită pe scară largă în SUA şi Europa, dar de ceva timp şi în România. Poate fi aplicată aproape tuturor, dar medicii o recomandă în special pacienţilor, fie ei adulţi sau copii, care prezintă frica de tratamentele stomatologice.

Ce presupune această operațiune?

Scopul acestei tehnici este de a obţine un pacient relaxat, în condiţii de confort pe scaunul stomatologic şi pentru care tratamentul stomatologic să rămână o experienţă plăcută.

Pacientului, aşezat pe scaunul stomatologic, i se aplică o mască nazală cu ajutorul căreia inhalează un amestec de protoxid de azot în combinaţie cu oxigen, rezultând un gaz ilariant care are atât proprietăţi sedative, cât şi uşor analgezice. Acest gaz induce o stare de relaxare, de bine.

Care este starea pacientului în timpul şedinţei de inhalosedare?

În cursul procedeului, pacientul va resimţi o relaxare generală, o senzaţie de furnicături, de regulă la nivelul extremităţilor (la degetele de la mâini şi de la picioare). Deseori apare o senzaţie de detaşare şi alterare a simţului timpului. Rareori, pacienţii pot visa, în ciuda faptului că nu dorm.

Este conştient, poate colabora cu medicul stomatolog?

Pacientul rămâne conştient, colaborează cu medicul, răspunde la stimuli.

În timpul şedinţei de inhalosedare, pacientul va fi asistat de un medic anestezist?

Nu, pacientul nu treabuie asistat neapărat de medicul A.T.I. (anestezist). Această metodă poate fi aplicată și de către medicii stomatologi care au cunoştinţe teoretice și practice în tehnica administrării inhalosedării în cabinetul de stomatologie.

Câte tratamente stomatologice se pot face în timpul unei şedinţe de inhalosedare?

Succesul unei intervenţii efectuate sub inhalosedare nu constă în numărul de tratamente efectuate. Inhalosedarea vizează în primul rând confortul pacientului pe scaunul stomatologic.

Care sunt riscurile în cazul acestui tip de intervenţie?

După o evaluare corespunzătoare a stării generale a pacientului şi folosirea tehnicii într-o manieră sigură şi eficientă, riscurile sunt aproape inexistente. Un dezavantaj este faptul că efectele clinice obținute nu sunt totdeauna cele dorite, un procent din pacienţi nu răspund satisfăcător (de ex: consumatorii de alcool, pacienți cu comportament impulsiv etc.). De asemenea, o condiție esențială este ca pacientul să nu aibă probleme respiratorii la momentul intervenției.

Ce trebuie şi ce nu trebuie să facă un pacient înainte de o şedinţă de inhalosedare?

Nu necesită o pregătire specială ca în cazul altor tipuri de sedare, recomandarea fiind ca pacientul să nu fi mâncat cu 2 ore înainte şi uneori, în funcţie de situaţia clinică, pacientul va trebui să vină la clinică însoţit. 

În cazul persoanelor care nu pot respira în mod normal pe nas, chiar și cele răcite, inhalosedarea nu se poate folosi deoarece metoda presupune respirație.

Programează-te acum

Este important să consulți un medic dentist specializat în implantologie dentară pentru a obține informații detaliate și un plan de tratament personalizat în funcție de situația ta specifică.

De câte ori se poate repeta această operaţiune şi la ce interval de timp?

Această metodă se poate face în şedinţe repetate fără să prezinte riscuri, timpul de recuperare fiind foarte scurt (3-5 minute) după întreruperea administrării de oxigen 100%.

Cui îi este recomandat un astfel de tratament?

Anxietatea este indicaţia majoră – frică, stres față de medic sau stomatologie. Tratamentele de stomatologie pediatrică pot fi rezolvate cu mare succes dacă există un minim de colaborare medic-pacient.

Acest gen de tratament se poate aplica şi copiilor?

Da, acest tratament poate fi efectuat mai ales copiilor. O bună  cooperare a copilului cu medicul stomatolog aduce succes procedurii de inhalosedare. Se poate înregistra eşec dacă pacientul plânge, se mişcă,  este agitat.

În timpul şedinţei de inhalosedare se administrează şi alt fel  de anestezic?

Da, dacă se efectuează un tratament stomatologic care necesită anestezie locală (ex. extracţie). 

Cum se efectuează “trezirea” şi cât durează efectul inhalosedarii?

Practic, nu putem vorbi despre “trezire”, pentru că pacientul este treaz pe tot parcursul intervenţiei. Profunzimea şi durata inhalosedării are marele avantaj că poate fi controlabilă, poate fi modificată de la moment la moment în funcţie de tratamentul stomatologic efectuat.

Revenirea după inhalosedare este cea mai completă față de celelalte metode de anestezie – ea se realizează în câteva minute, prin inhalarea de oxigen 100%. Pacientul poate părăsi imediat cabinetul, neavând nici o restricţie.

Programează-te acum la clinică, să beneficiezi de inhalosedare!

Ce zic pacienții noștri despre experiența cu noi?

Programează-te acum

Este important să consulți un medic dentist specializat în implantologie dentară pentru a obține informații detaliate și un plan de tratament personalizat în funcție de situația ta specifică.

INHALOSEDARE - preț

TRATAMENT DENTAR PREȚ
Inhalosedare - 30 de min 570 LEI
4.9
Based on 1033 reviews
powered by Google
Mihai
11:24 11 Feb 25
Recomand
Nicoleta N.
11:27 06 Feb 25
Experienta a fost una placuta,0 durere,0 stres totul explicat pana la orice mic detaliu inainte de dna Dr,preturi bune si calitate Top premium(ca la ultra all inclusive Turcia).Prima impresie, fetele de la receptie care te primesc cu caldura si foarte amabile iar dupa medicul,in cazul meu Dr Lorena Bican care are maini de aur.Procedura cu dna Dr a fost lipsita de durere,mi sa parut ca a durat putin(exita TV in cabinet) iar plombele arata dupa o perioada lunga de timp si nu a aparut nici o durere dupa.PS: cat despre profilaxii am facut nenumarate atat eu cat si baiatul meu ,am incercat aproape toti medicii igienisti care sunt super♥️.Urmeaza sedarea pentru sot,pentru ca el este mai temator .
ASOCIATIA FOTA V.
16:46 04 Feb 25
Buna ziua,Recomand cu mare drag aceasta clinica. Am intalnit o echipa bine pregatita si am fost indrumati pentru cele mai bune tratamente necesare copilului nostru cu autism. Am facut 3 interventii cu sedare profunda deoarece copilul nostru nu sta la o plomba, dar extractii si acum venim cu drag in procesul desensibilizarii, venim la periaj, consultatii si ne pregatim pentru viitor deoarece va avea nevoie de aparat ortodontic. Felicitari tuturor si multumim❤️
Andreea M.
14:23 29 Jan 25
După mai multe opinii medicale primite care sugerau ca singura opțiune este sa extrag 2 măsele, am ajuns, din fericire (si la momentul potrivit as putea spune), în cabinetul domnului Dr. Ciprian Ciornea, in mainile si in grija caruia mi-am si lasat cazul.Tratamentul propus a avut ca scop sa salvam cele 2 masele afectate astfel încât sa evitam sa ajungem la nefericita extractie. Dl. Doctor a realizat procedurile cu multa atenție si profesionalism în fiecare etapa de care s-a ocupat si a făcut tot ce a fost necesar si ce a tinut de dansul ca să ajungem la cel mai bun rezultat al tratamentului endodontic. Iar rezultatul a fost unul cu o evoluție favorabilă. Mulțumită profesionalismului, experienței si implicării dr. Doctor, cazul meu a avut, in cele din urma, un final fericit. Am reușit sa evitam extracția.:)Comunicarea pe toată durata a fost deosebit de clara si transparenta. Programările au decurs fără emoții sau frica, iar asta si datorita temperamentului calm al dl. Doctor Ciprian Ciornea, care acorda timp sa explice fiecare pas pe care urmează sa îl facă.Desigur, cuvinte de apreciere și mulțumire dl-ului Doctor Vlad Bujoreanu la care voi reveni cu siguranță pentru profilaxie. Am plecat cu cei mai curati dintisori după o programare de igienizare dentara, iar asta mulțumită atenției, profesionalismului si dedicarii dansului.Recomand clinica, spatiile sunt curate, locația este foarte accesibila, atmosfera mereu primitoare, dar ceea ce o face cu adevărat o alegere sunt medicii bine pregătiți.
Cristina Nicoleta D.
13:26 09 Jan 25
Excelentă experiență pentru copiii speriați de stomatolog. Acum venim de plăcere.

Descoperă specialiștii în inhalosedare
de la Crystal Dental Clinic

Dr. Ana-Maria Cernica

Inhalosedare, Sedare profundă, Pedodonție

Vezi detalii medic

Dr. Diana Spiridon

Inhalosedare, Sedare profundă, Pedodonție

Vezi detalii medic

Dr. Larisa Elena Ghișoiu

Inhalosedare, Sedare profundă, Pedodonție

Vezi detalii medic

Dr. Luiza Tănase

Inhalosedare, Sedare profundă, Pedodonție

Vezi detalii medic

Dr. Ana-Maria Cernica

Inhalosedare, Sedare profundă, Pedodonție

Vezi detalii medic

Dr. Diana Spiridon

Inhalosedare, Sedare profundă, Pedodonție

Vezi detalii medic

Dr. Larisa Elena Ghișoiu

Inhalosedare, Sedare profundă, Pedodonție

Vezi detalii medic

Dr. Luiza Tănase

Inhalosedare, Sedare profundă, Pedodonție

Vezi detalii medic

Articole din aceeași categorie:

Luni – Vineri: 08:30 – 20:30
Sâmbătă: 08:30 – 14:30

Strada Olteni Nr. 10, Sector 3, București

Cu ocazia sărbătorii de Paște, Crystal Dental Clinic va fi închisă în perioada 18–21 aprilie (vineri, sâmbătă, duminică și luni). 

Începând de marți, 22 aprilie, revenim la programul normal.

Vă dorim sărbători liniștite și pline de bucurie alături de cei dragi!

Programări telefonice