123456973

Teamă de durere sau reflex de vomă?

Probabil că unul dintre motivele pentru care nu “calcăm pragul cabinetului stomatologic” este teama de durere sau de injecții, corect!?

Clinica Crystal Dental Clinic vine în întâmpinarea pacienților care suferă de teamă sau anxietate la stomatolog, oferindu-le posibilitatea de a opta pentru o procedură de sedare moderată. Sedarea este diferită de anestezie prin faptul că nu se adresează înlăturării durerii, ci eliminării stresului și anxietății produse de stomatolog.

Pacienţii se relaxează, iar după trecerea efectului sedării cei mai mulţi dintre aceştia nu își mai amintesc procedura stomatologică. De asemenea, este foarte eficientă în cazul pacienţilor cu reflex de vomă, diminuându-se percepţia tactilă. Aceştia nu vor mai simţi nicio atingere în interiorul cavităţii bucale.

Clinica noastră deține:

  • Aviz administrare Propofol și toate substanțele folosite în timpul intervenției de Sedare Profundă (Autorizație eliberată de Ministerul Sănătății – Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale Nr. 167 Msp/2017);
  • Aparat de Anestezie Generală – GE Anesthesia Machine 9100c NXT;
  • Laringoscop, defibrilator și pulsoximetru;
  • Monitorizare funcții vitale în timpul intervenției;
  • Medic ATI.

Cui îi este recomandată sedarea stomatologică?

Copiilor şi adulţilor în egală masură, care se confruntă cu:

1. anxietate la stomatolog;

2. reflex accentuat de vomă;
3. sensibilitate dentară;
4. dificultăți la anestezie;
5. probleme stomatologice complexe;
6. teamă de ace;
7. timp limitat pentru lucrări dentare complete;
8. experiențe stomatologice traumatizante;
9. dificultatea în controlarea mișcărilor.


Sedarea poate fi de mai multe tipuri:

1. Ușoară
2. Medie
3. Profundă
4. Totală.

Primele două tipuri de sedare sunt asemănătoare stării uşor euforice induse de alcool, pacientul este conştient şi poate executa instrucţiunile stomatologului, însă are corpul amorţit. Sedarea conștientă ajută la relaxarea pacientului în timpul unei proceduri stomatologice. Medicul dentist poate administra un agent anti-anxietate sau sedativ în combinaţie cu un anestezic local pentru durere. 

În timpul desfăşurării procedurii pacientul rămâne calm însă este conştient, raţional şi răspunde la stimuli. Aceasta este deosebit de utilă în cazul pacienţilor care suferă de anxietate, copiilor necooperanţi; se poate folosi ca tehnică adjuvantă în rezecţia apicală sau extracţia molarului de minte. Sedările se pot realiza pe cale orală, intravenoasă sau prin inhalosedare.

În următoarele două tipuri de sedare pacientul alternează între starea de conştienţă şi cea de pierdere a conştienţei sau pacientul este chiar complet adormit şi nu simte nimic. Aceste sedări se obţin pe cale intravenoasă, iar recuperarea se face rapid, în aproximativ 15 minute.

Înainte de a decide ce tip de sedare este potrivită pentru tine sau pentru copilul tău, programează o consultație la medicul stomatolog. 

Recomandări Crystal Dental Clinic:

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
  • 1x Volkswagen Taigo sau
  • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
  • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice