4 motive pentru care recomandăm folosirea brackeților Damon System

Cercetătorii din ortodonţie au ajuns la concluzia că aparatele dentare autoligaturante sunt cele mai eficiente în desfăşurarea tratamentului, fiind vorba despre brackeții Damon. 

Motive pentru care recomandăm folosirea Damon System  

Conform celor mai noi statistici în domeniu, la nivelul populaţiei generale, ponderea celor care ar necesita o corecţie a poziţionării dinţilor este de aproximativ 70%, atât copii, cât şi adulţi.

Orice tratament ortodontic necesită în prealabil o vizită la medicul specialist care, pe baza examenului clinic şi cu ajutorul unor investigaţii suplimentare va stabili un diagnostic amănunţit şi un plan de tratament corespunzător. Alegerea tipului de aparat ce urmează să fie aplicat reprezintă ultima etapă înaintea începerii tratamentului ortodontic propriu-zis.

Recent, cercetătorii din ortodonţie au ajuns la concluzia că aparatele dentare autoligaturante sunt cele mai eficiente în desfăşurarea tratamentului, fiind vorba mai exact de brackeții Damon.

De ce recomandăm folosirea acestui tip de aparat dentar?

1. Este mai INTELIGENT

Spre deosebire de aparatele clasice folosite în ultimii ani, Damon System e prevăzut cu un sistem autoligaturant ce susţine arcul în bracketsi, înlocuind clasicele elastice. Astfel, arcul glisează mai uşor ducând la o scădere a presiunii aplicate pe dinţi.

2. Este mai RAPID

Cu ajutorul acestui nou concept, perioada de tratament este mult mai scurtă decât în cazul tratamentelor cu aparate convenţionale. Studii comparative între cele două au arătat o scădere cu până la 7 luni a duratei de purtare a aparatului. La aceasta se adaugă şi numărul mai scăzut de vizite la medical ortodont, întrucât activările se fac la intervale de 6 – 8 săptămâni, comparativ cu aparatele standard, la care controalele se realizează la aproximativ 4 săptămâni.

3. Este mai CONFORTABIL

Pacienţii care au apelat la această tehnică ortodontică inovatoare și care în trecut au fost purtători de aparate convenţionale au afirmat în peste 60% din cazuri că senzaţia de presiune resimţită este mult mai mică. Aceasta se întâmplă deoarece tehnica Damon permite medicului ortodont să folosească forțe mult mai uşoare pentru poziţionarea ideală a dinţilor.

4. Este mai BIOLOGIC
Damon System este un sistem mecanic unic ce permite ca forțe reduse să acţioneze complementar cu muşchii buzelor şi ai limbii, făcând din acest aparat cel mai biologic mod de a corecta poziţia dinţilor. Aşadar, cu forțe mai mici, se va obţine un rezultat mult mai bun.

Ca şi în cazurile aparatelor clasice, brackeții Damon sunt disponibili în varianta metalică, iar pentru pacienţii cu cerinţe exigente de estetică se pot folosi brackeții transparenţi din saphire (safir).

Programează-te şi tu la unul dintre medicii noștri ortodonți pentru Damon System sau alt aparat dentar, potrivit zâmbetului tău!

Recomandări Crystal Dental Clinic:

Achiziționează un Abonament Crystal
și poți câștiga:
  • 1x Volkswagen Taigo sau
  • 1x Voucher de 15.000 lei pentru un tratament SPARK sau
  • 5x Irigatoare orale OralB

Achiziționează un Abonament Crystal și poți câștiga:

1x Volkswagen Taigo

1x Voucher de 15.000 lei pentru

un tratament SPARK

5x Irigatoare orale OralB

Programări telefonice